Berlín

Merkel descarta canvis imminents en la política d'acollida a refugiats

La cancellera assegura que continuaran ajudant els que fugen de la guerra perquè volen viure en llibertat i adverteix que són precisament els terroristes els qui volen estendre l'"odi" i la "por" entre cultures i religions

RedaccióActualitzat

Angela Merkel ha defensat amb fermesa la seva política d'acollida dels refugiats, responent d'aquesta manera a les crítiques que està rebent dels últims atemptats al territori alemany perpetrats per sol·licitants d'asil. Contra l'opinió d'una part del seu partit, la cancellera defensa que Europa, malgrat els atacs jihadistes, no pot renunciar a acollir les persones que ho demanen.

Merkel ha descartat que el seu govern revisi a curt termini la política sobre els refugiats:

"M'és igual si aquests atacants van venir abans o després. El que vull dir és que es tracta d'ajudar els que fugen de la guerra perquè volen viure en llibertat encara que sigui en un lloc estrany per a ells. Perquè ho han perdut tot."

La cancellera ha advertit que precisament són els terroristes els qui volen estendre l'"odi" i la "por" entre cultures i religions:

"Els terroristes volen fer-nos perdre de vista el que és important, trencar la nostra cohesió i el nostre sentit de comunitat, així com allunyar-nos de la nostra forma de vida, el nostre aperturisme i la nostra voluntat per acollir persones necessitades."

La cancellera alemanya ha interromput les seves vacances després que Alemanya hagi estat objecte d'una sèrie d'atacs, diversos d'ells atribuïts al terrorisme islamista. El govern federal s'ha esforçat els últims dies a evitar carregar al conjunt dels refugiats les culpes de la violència comesa per uns pocs.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut