Berlín

Merkel defensa el nou mecanisme de rescat europeu que impliqui el sector financer

Alemanya espera que la cimera de caps d'estat i de govern de la Unió Europea que arrenca aquest dijous a Brussel·les serveixi per impulsar un mecanisme permanent de rescat a la zona euro. Així ho ha reiterat la cancellera Angela Merkel en una declaració de govern davant el Parlament, on ha defensat de nou la participació del sector privat en futurs rescats. La cancellera alemanya ha desgranat els nou punts que definirien el nou mecanisme permanent de rescat, que a partir del 2013 substituirà el que es va crear d'urgència arran de la crisi grega. Merkel ha subratllat que l'objectiu d'aquest mecanisme és garantir la solidaritat d'Europa, perquè "Europa només s'aconsegueix units".

Actualitzat
La cancellera Merkel ha tornat a defensar que els bancs hauran d'assumir possibles pèrdues amb el nou mecanisme permanent, que ha d'entrar en vigor el 2013. Això, si els països en dificultats no poden afrontar els seus compromisos de retorn del deute. De fet, aquest és un dels nou punts en què es basa el nou mecanisme, que Merkel defensarà a la cimera europea que comença aquest dijous, 16 de desembre.

"A Europa no deixarem ningú sol, a Europa no es deixarà caure ningú, Europa només s'aconsegueix si actuem units", ha afirmat Merkel, que ha volgut enviar un missatge clar als mercats. No obstant això, la cancellera ha explicat que en un futur només hi haurà ajudes sotmeses a unes dures condicions d'ajustament fiscal i únicament com a últim recurs.

D'altra banda, Merkel ha tornat a rebutjar la creació de bons europeus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut