Berlín

Merkel convoca una reunió d'urgència amb els socis de govern per tractar la crisi dels refugiats

Àustria ha decidit, d'acord amb Alemanya, tornar a instal·lar controls a la frontera amb Hongria per impedir que els refugiats entrin lliurement

RedaccióActualitzat

Només aquest cap de setmana les autoritats alemanyes han atès 17.000 persones.

Àustria ja ha decidit que tornarà a instaurar controls a la frontera amb Hongria per evitar que els refugiats entrin lliurement.
Ho ha anunciat el canceller austríac Werner Faymann després de parlar amb la seva homòloga alemanya, Angela Merkel, però sense concretar quan es tornaran a aplicar els controls fronterers.

El flux continu de refugiats ja ha obert el debat a Alemanya. La decisió de Merkel de permetre l'entrada a milers de persones ha causat una esquerda al bloc conservador. Els seus aliats bavaresos l'acusen d'enviar un missatge totalment equivocat a la resta d'Europa.

Les crítiques vénen de la Unió Social Cristiana (CSU), partit germà de la Unió Cristianodemòcrata (CDU) de Merkel, que governa amb majoria absoluta a Baviera, l'estat més afectat per l'allau de refugiats.

Segons el secretari general de la CSU, Andreas Scheuer, "Alemanya no pot resoldre en solitari els problemes de migració d'aquest món".

El primer ministre de Baviera, Horst Seehofer, també apunta a la resta de països comunitaris perquè assumeixin responsabilitats:

"Alemanya no pot acollir tots els immigrants del món si a la Unió Europea hi ha 28 estats membres. Cap societat pot assumir aquesta situació per molt temps. Volem ajudar, però també necessitem que es faci justícia."

Reunió de Merkel i els seus socis de govern

La cancellera alemanya, Angela Merkel, es s'ha reunit d'urgència aquest diumenge a la tarda amb els seus socis de govern per tractar la crisi dels refugiats sirians. També hi assisteixen el ministre de l'Interior i el de Finances, entre d'altres. 

L'executiu alemany estudia com afrontar l'arribada massiva de refugiats al seu territori i com distribuir-los.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut