Merkel i Juncker a la roda de premsa porterior a la seva reunió
Merkel i Juncker a la roda de premsa porterior a la seva reunió
Brussel·les

Merkel avisa Putin que s'enfronta a noves sancions si incompleix els acords de Minsk

La cancellera s'ha reunit amb el president de la Comissió Europea per parlar de l'estratègia a seguir

Actualitzat

La Unió Europea alerta Rússia que aprovaran noves sancions si no respecta el pacte Minsk que pretén acabar amb 11 mesos d'hostilitats a l'est d'Ucraïna. La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha estat l'encarregada de fer l'anunci després de reunir-se amb el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker.

Merkel, que va parlar dimarts per teleconferència sobre Ucraïna amb el president dels Estats Units, Barack Obama, ha dit que hi ha "una relació entre les sancions en vigor i l'aplicació plena del paquet de Minsk", signat el 12 de febrer. "Si aquest paquet de mesures de Minsk es veu vulnerat, el Consell Europeu i també la Comissió Europea estaran disposats a considerar la preparació i l'aprovació de noves mesures de sanció", ha assegurat la cancellera.

La cancellera ha remarcat que només podrà considerar-se restablerta la integritat territorial d'Ucraïna quan el país torni a tenir accés a la seva frontera amb Rússia, en al·lusió a la franja de territori sota control dels separatistes prorussos en les regions de Donetsk i Lugansk.

Pel que fa a Grècia, Merkel i Juncker han evitat parlar de la possibilitat d'un tercer rescat perquè és "prematur" i insisteixen en la necessitat de "concentrar" els esforços perquè la pròrroga del segon programa d'ajuda tingui èxit.

La cancellera ha afirmat que són "les tres institucions de la troica", formada per la Comissió Europea, el Banc Central i el Fons Monetari Internacional, els que han d'avaluar si Atenes compleix les reformes compromeses per a l'extensió d'aquesta ajuda. També ha recordat que el Parlament alemany ha donat el seu vistiplau a la pròrroga de quatre mesos per al segon rescat, que expirava el 28 de febrer.

 

Anar al contingut