Berlín

Merkel adverteix que perilla l'espai Schengen si no hi ha repartiment equitatiu dels refugiats

La cancellera parla de la crisi actual com un "enorme desafiament nacional"

RedaccióActualitzat

Angela Merkel ha advertit que la crisi de refugiats durarà "un llarg període de temps" i ha apuntat que si la UE no acorda un repartiment just d'aquestes persones i s'accepten les quotes d'asil perilla el Tractat de Schengen de lliure circulació de persones.

La cancellera alemanya ha fet aquest advertiment just abans de reunir-se amb Mariano Rajoy. La cimera bilateral, que durarà dos dies i és de caràcter informal, ha començat amb una passejada dels dos líders amb roba esportiva pel castell de Meseberg. Precisament, Espanya és un dels països que s'han oposat a la quota d'asil de refugiats que li ha imposat Europa.

"Si no aconseguim una distribució justa dels refugiats, per descomptat que el tema de Schengen estarà a l'agenda de molts", ha afirmat aquest dilluns en una amenaça velada on ha aprofitat per fer referència a la lliure circulació que actualment regeix en el continent.

Conscient que Alemanya és el país escollit com a destí per gran part dels sol·licitants d'asil, Merkel no ha dubtat a parlar de la crisi de refugiats com un "enorme desafiament nacional".

A més, ha demanat als socis europeus que s'afanyin a revisar la concessió de visats als refugiats procedents sobretot dels Balcans

De portes endins, la cancellera ha defensat que hi ha molts més alemanys a favor d'ajudar els immigrants que en contra i ha demanat als seus compatriotes que no s'afegeixin a les protestes contra els refugiats.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut