Barcelona

Meritxell Ruiz: "El problema no són els horaris escolars, són els laborals"

La consellera: "Tenim un bon model pedagògic i l'hem de defensar davant la resta de comunitats"

RedaccióActualitzat

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha assegurat al programa "Els matins" sobre la preposició de llei de la reforma horària, que preveu un horari escolar entre les 8 i les 16 hores, que "el problema no són els horaris escolars, són els horaris laborals".

Ruiz ha afirmat que la "gran dessincronització" és entre l'hora que els nens acaben l'escola, que ara és entre les 16 i les 17 hores, i l'hora que els pares arriben a casa, que no és abans de les 20 hores. La consellera creu que el que "desentona" són els horaris laborals i, en aquest sentit, creu que s'ha d'aconseguir que els horaris avancin i que els pares puguin estar a casa entre les 18 i les 19 hores. Per la titular d'Ensenyament, els horaris actuals són "irracionals" perquè afecten la salut, fa que no es dormin les hores necessàries, els horaris del menjar tampoc són els adequats i no permeten participar en la vida comunitària.

D'altra banda, la consellera d'Ensenyament ha assegurat que Catalunya continuarà fent les proves de la selectivitat, com ja s'havia anunciat al principi de curs. L'endemà de la reunió sectorial a Madrid, en què les autonomies van acordar fer un examen molt semblant a les actuals PAAU i deixar sense efecte les polèmiques revàlides a final d'etapa, Ruiz també ha dit que la LOMCE no s'ha derogat, només s'ha posposat l'aplicació de les revàlides fins que hi hagi un acord.

Després de recordar que a Catalunya ja s'avaluen les competències bàsiques a sisè de Primària i a quart d'ESO, Ruiz ha explicat que continuaran participant en les trobades sectorials i que el sistema educatiu català es basa en les competències i no en ideologies.

"Fora que se'ns faci una mala jugada, sí que hi serem. Si es compta amb nosaltres, hi serem. Sempre dic que hem de gestionar el mentrestant i, com que hi ha coses que afecten els nostres alumnes, hem de poder decidir. A més, tenim un bon model pedagògic, el català, i l'hem d'anar a defensar i a explicar a la resta de comunitats."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut