Meritxell Borràs i Dolors Bassa, en llibertat després de 32 nits a la presó

Bassa i Borràs han hagut de pagar una fiança de 100.000 euros cadascuna, que han abonat la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC

RedaccióActualitzat

Les conselleres cessades per l'article 155 de la Constitució Dolors Bassa i Meritxell Borràs han sortit poc abans de les quatre de la tarda de la presó d'Alcalá-Meco.

Bassa i Borràs van ingressar al centre penitenciari el 2 de novembre després de declarar davant la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela. Han passat 32 nits a la presó.

 

 

Finalment, el seu cas ha passat al Tribunal Suprem, que aquest dilluns ha decidit deixar-les en llibertat, així com a quatre companys de govern més: Jordi Turull, Josep Rull, Carles Mundó i Raül Romeva.

Totes dues han hagut de pagar una fiança de 100.000 euros cadascuna, que ha abonat la caixa de solidaritat d'Òmnium i l'ANC.

Bassa ha afirmat en un tuit que aquest mes a la presó ha estat "llarg i dur" i ha recordat els que continuaran entre reixes: 

 

Les dues consellers cessades han marxat en una furgoneta grisa i entre els aplaudiments de la comitiva que les esperava fora. El vehicle ha fet una breu aturada just a la sortida perquè hi entressin els familiars més propers, la mare de Borràs i els dos fills de Bassa. Entre els vidres s'ha pogut veure una imatge de les dues conselleres destituïdes somrient al veure els seus familiars.

 

 

A les portes a la presó, esperaven la sortida de les dues conselleres destituïdes tant familiars com membres d'ERC i el PDeCAT. Per part de Borràs, s'han desplaçat fins a Alcalá-Meco la seva mare, el seu fill i la seva parella. Per esperar Bassa hi havia els seus dos fills, la germana i el seu cunyat i també l'alcalde de la seva població natal, Torroella de Montgrí, al Baix Empordà, Josep Maria Rufí.

 

 

Han fet costat a les dues conselleres cessades el portaveu del PDeCAT al Congrés, Carles Campuzano, el coordinador organitzatiu del PDeCAT, David Bonvehí, el portaveu al Congrés d'Esquerra, Joan Tardà, la membre de la mesa del parlament i també investigada a la mateixa causa, la republicana Anna Simó, a banda d'altres càrrecs orgànics dels dos partits.

 

 

Mentrestant, la Fiscalia ha anunciat que no pensa recórrer la decisió del jutge Pablo Llarena d'acordar la llibertat sota fiança de 100.000 euros de Dolors Bassa, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Raül Romeva, Josep Rull i Jordi Turull.

 

Notícia relacionada: Prohibeixen a TV3 i Catalunya Ràdio dir "consellers empresonats" o "president Puigdemont"

ARXIVAT A:
Eleccions 21DArticle 155Govern empresonat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut