Madrid

Meritxell Batet, apartada de la direcció del grup parlamentari del PSOE

La gestora socialista aparta les representants del PSC i del PSIB de les dues secretaries adjuntes del grup que ocupaven

Actualitzat

La gestora del PSOE ha apartat la cap de llista del PSC en les eleccions del 26 de juny, Meritxell Batet, de la direcció del grup parlamentari. El portaveu de la gestora, Mario Jiménez, ha anunciat aquest dijous que Batet deixa d'ocupar una de les secretaries adjuntes del grup socialista al Congrés dels Diputats. La balear Sofía Hernanz, que com Batet va votar en contra de la investidura de Rajoy, també ha estat rellevada de la direcció del grup.

Una altra de les diputades que van trencar la disciplina de vot en la investidura de Rajoy, l'aragonesa Susana Sumelzo, també ha estat rellevada com a portaveu de Cooperació Internacional al Desenvolupament, un càrrec que passa a mans de David Cerrada. En canvi, la diputada Margarita Robles, que també va trencar la disciplina de vot, manté el seu lloc com a presidenta de la Comissió de Justícia.

No és la primera represàlia als diputats díscols. Aquest dimecres el partit va apartar els diputats José Zaragoza i Pere Joan Pons de la Comissió per a la Unió Europea.

En la direcció del grup parlamentari socialista que ha anunciat Jiménez, Antonio Hernando continua com a president i portaveu; Miguel Ángel Heredia es manté com a secretari general, i com a secretaris adjunts continuen Isabel Rodríguez, Marisol Pérez i José Luis Ábalos, i s'hi suma Pedro Muñoz, que relleva Hernanz. La cinquena secretaria adjunta, que fins ara ocupava Batet, queda vacant fins que es resolguin les negociacions entre el PSC i el PSOE.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut