L'actriu Mercè Sampietro, escollida pel Gaudí d'honor 2018
L'actriu Mercè Sampietro, escollida pel Gaudí d'honor 2018

Mercè Sampietro, Gaudí d'honor 2018

És la quarta actriu escollida per l'Acadèmia del Cinema Català per aquest premi després de Montserrat Carulla, Julieta Serrano i Rosa Maria Sardà

RedaccióActualitzat

L'actriu Mercè Sampietro ha estat l'escollida per l'Acadèmia del Cinema Català per rebre el màxim reconeixement honorífic, el Gaudí d'honor-Miquel Porter, a la pròxima gala dels premis Gaudí, que es farà el 28 de gener. És la quarta actriu que rebrà el Gaudí d'Honor, després de Montserrat Carulla, Julieta Serrano i Rosa Maria Sardà. En declaracions al "Matí de Catalunya Ràdio", es mostrava així de contenta:

"És emocionant especialment perquè és l'Acadèmia de Cinema que jo soc de les primeres, no fundadora, però sí de les primeres que va assistir al naixement de l'Acadèmia, és l'aniversari, fa deu anys. A més ha fet una feina molt maca que és molt important per al cinema, i li tinc molt de carinyo. Em fa molta il·lusió que me'l donin, vaig tenir una sorpresa quan em va trucar la Isona."

La decisió l'ha feta pública l'Acadèmia aquest divendres, i l'ha fonamentada en els mèrits de l'actriu "per la seva trajectòria a la pantalla, el teatre i el doblatge":

 


Sampietro va debutar al cinema l'any 1977 amb "A un Dios desconocido", de Jaime Chávarri. Des d'aleshores, ha participat en gairebé una cinquantena de films. Però el primer que li va proporcionar l'aplaudiment de la crítica va ser "Gary Cooper que estás en los cielos", de Pilar Miró, amb qui va treballar 4 cops més.

Amb "Extramuros", de Miguel Picazo, i "Lugares comunes", d'Adolfo Aristarain, va aconseguir la Conxa de plata a la millor actriu a Sant Sebastià, i amb aquesta última també el Goya a la millor interpretació femenina protagonista. A més, ha rodat amb directors i directores com Fernando Colomo, Montxo Armendáriz, José Luis Garci o Gracia Querejeta.

 

Anar al contingut