Juan Roig, president de Mercadona. (Foto: EFE)
Juan Roig, president de Mercadona. (Foto:EFE)
València

Mercadona guanya un 7% més el 2012, fins als 508 milions d'euros

El benefici net de l'empresa valenciana va ser de 508 milions d'euros. La companyia de supermercats va crear 4.000 llocs de treball nous directes.

RedaccióActualitzat
Mercadona va tenir un benefici net de 508 milions d'euros el 2012, cosa que suposa un 7% més que l'any anterior. És el mateix percentatge que van créixer les vendes, segons ha informat el president de l'empresa, Juan Roig.

La companyia valenciana de supermercats assegura que ha creat 4.000 llocs de treball nous directes, tots fixos. Actualment té una plantilla de 74.000 persones. De cara a l'any que ve, preveu contractar 1.000 persones més.

Roig, que defensa que cal "pagar menys impostos i ser més productius", ha explicat que Mercadona ha repartit entre els treballadors 240 milions d'euros en concepte de primes per objectius.

Les previsions amb què treballa Mercadona són que aquest curs les vendes pujaran un 5%, però els beneficis cauran un 15%.

Entre els plans de futur que té, Roig ha avançat que vol obrir el primer Mercadona al País Basc entre el 2014 i el 2015. El que es paralitza, de moment, és l'expansió internacional. "No es pot anar a conquerir un castell quan el nostre no està bé", ha al·legat.
Anar al contingut