València

Mercadona guanya un 47% més i supera El Corte Inglés per facturació

La companyia de supermercats Mercadona va guanyar l'any 2010 un 47% més que l'any anterior i es va enfilar per primera vegada al capdavant dels distribuïdors de l'estat espanyol en facturació, superant El Corte Inglés. L'empresa valenciana va aconseguir fins a 398 milions d'euros de beneficis l'any passat i per aquest té previst seguir amb la seva lenta però contínua expansió. A Catalunya ja té 152 botigues i 8.500 treballadors.

Actualitzat
Mercadona va aconseguir un benefici net de 398 milions d'euros, un 47% més respecte a l'any anterior, i va facturar 16.485 milions d'euros, un 6% més, segons ha informat el seu president, Juan Roig.

El valencià, que per primer any s'ha situat a la llista Forbes com un dels homes més rics del món, ha assenyalat que està "molt satisfet" i que l'empresa ha demostrat amb resultats "que treballant millor i més i prenent decisions valentes, encara que impopulars, es pot avançar".

La companyia valenciana ha creat 1.500 nous llocs de treball i ha reduït un 4% els preus dels seus productes. Ho ha aconseguit optimitzant costos i processos de producció.

Roig augura que "el pitjor de la crisi econòmica està per arribar", però la seva empresa té la previsió d'augmentar beneficis l'any que ve.




Anar al contingut