D'esquerra a dreta els representants de les empreses Hortec, Talls i Més i Gavà Grup, guanyadors dels premis 'Mercabarna Innova' el 8…
D'esquerra a dreta els representants de les empreses Hortec, Talls i Més i Gavà Grup, guanyadors dels premis 'Mercabarna Innova' el 8 de novembre de 2016. (Horitzontal)

Mercabarna premia un tomàquet que es pot conrear tot l'any mantenint el sabor tradicional

ACN Barcelona.-Mercabarna ha lliurat aquest dimarts els guardons 'Mercabarna Innova' que premien la innovació entre les 700 pimes agroalimentàries ubicades al seu recinte. El primer premi, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a l'empresa Gavà Grup, que han posat al mercat el tomàquet Monterrosa que manté el sabor tradicional dels tomàquets de l'horta mediterrània -sabor dolç amb final afruitat i absència d'acidesa- durant tot l'any. El secret està en l'encreuament de les llavors del tomàquet amb denominació d'origen Pera de Girona, amb un clàssic de l'horta italiana, el Costoluto Genoveso, i el seu cultiu en terres del Cabo de Gata (Almeria), òptimes per a aquesta nova varietat, El segon premi, dotat amb 4000euros, ha estat per a l'empresa Talls i Més pels seus sucs personalitzats de fruites i hortalisses, de llarga durada i que conserven intactes les vitamines, enzims i nutrients.

Aquests sucs estan elaborats combinant la tecnologia cold press, que mitjançant el premsat en freddels productes aconsegueix mantenir les seves substàncies alimentícies essencials, i la tecnologiad'altes pressions o pascalització, que estanca el desenvolupament bacterià i permet allargar la sevadurada 21 dies.El premi per a la categoria de productes ecològics, dotat amb 6.000 euros, ha estat per a la cooperativa agrícola Hortec, per la consolidació de la seva aposta pionera a Espanya pel cultiu i la comercialització d'aliments biològics, així com per mantenir intactes fins ara els seus valors inicials. Des del 1991, any de la seva creació a Mercabarna, la cooperativa ha mantingut els seus principis de respecte a la natura i repartiment equitatiu dels beneficis que aporta el camp al llarg de tota la cadena, des del agricultor fins al consumidor.Actualment, Hortec està formada per 21 agricultors de cultiu ecològic d'arreu de Catalunya i comercialitza unes 3.500 tones de productes agroalimentaris a l'any. Hortec s'abasteix també d'aliments ecològics altres agricultors catalans, així com de la resta d'Espanya i d'altres països, donant sempre prioritat als aliments de proximitat. Per això el 60 % dels aliments que comercialitza són d'origen català.

Anar al contingut