#MeQueer, testimonis en primera persona

Sis persones expliquen les seves denúncies a la xarxa de situacions de discriminació i assetjament

Actualitzat

L'etiqueta #MeQueer denunciant casos i experiències personals d'assetjament, agressions o discriminació per l'orientació sexual i la identitat de gènere continua sent un fenomen a les xarxes després del suïcidi d'un nen de 9 anys als Estats Units que va ser objecte de "bullying".

Gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals i tots els que formen part del col·lectiu LGTBI denuncien públicament la discriminació.

L'Adhara és transgènere. Fa poc que ha començar el procés de transició.
 

"Encara tinc barba, i a mi em molesta moltíssim. Però sembla que a la gent li molesta més encara perquè cada dia em fan un comentari: 'Tens molta barba per ser una dona'. I jo dic: 'Val, gràcies. Això m'ajuda molt'. Comentaris com aquest, me'ls fan contínuament."

 

 

És molt activa a les xarxes socials en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI i, ara, amb la campanya #MeQueer.
 

 

"Fins i tot m'han donat lliçons que si no m'opero del tot mai seré una dona. Bé, si és una persona que pretén estar més informada que jo tampoc pots fer res. Tu els ho intentes explicar una mica però diuen ‘no, no t'estic dient que això és així perquè jo t'ho estic dient'."


Un altre cas és de l''Aniol Costa.
 

"A l'institut m'insultaven dient-me 'maricón' abans que jo sabés que realment era gai."


També fa costat a la campanya pel #MeQueer.
 

 


La Mar Sifré denuncia les situacions amb què s'ha trobat per estar amb una noia. 
 

"Ens ha passat de tot. D'estar en un lloc més apartades i que directament ens cridin 'Ai, no voleu fer un trio?'. O que potser se t'apropin quan estàs ballant, t'arramben i tu et gires del pal 'Però que estàs fent? Què et dona dret a apropar-te a mi?"

 

 


Tots tres, l'Aniol, l'Adhara i la Mar coincideixen en què li dirien a algú que descobreix que la seva orientació és diferent:
 

Mar: "Li diria que no tingués por. Que es deixés portar. Que sigui qui vol ser. Que no intenti tancar-se en un armari on no serà feliç. I que sigui lliure."

Aniol: "Que no tingui por i que al final tot acaba sortint bé."

Adhara: "Quan una persona passeja pel camp, hi ha flors de tot tipus, hi ha insectes de tot tipus, arbres de tot tipus. Aleshores no permetin que ningú els digui 'tu ets això, perquè has de ser d'aquesta manera'. Això no funciona així realment. I, a més, els diria que l'acte de llibertat més gran que pot tenir una persona és definir-se a si mateixa."


La Laura defensa la bisexualitat davant d'atacs contra aquesta opció.
 

"Ens sentim atrets per una noia o per un noi i no només atrets sinó que dintre de l'atracció també hi ha la personalitat, el caràcter i la persona. Jo m'enamoro de persones. M'és igual el gènere o el sexe."

 

 

"De la bisexualitat es parla molt poc i quan es parla sempre costa molt d'entendre perquè la societat vol que tu et defineixis. Si t'agrada una cosa o t'agrada una altra."

 

 

"Les dones pensen que confons amistat amb amor. I els homes pensen que ets una viciosa. Al final tens crítiques pels dos cantons."

 

L'Elena també participa en la campanya #MeQueer.

 

 

 

"Costa molt arribar fins aquí i costa molt si no tens referents. Jo crec que la generació de referents és imprescindible per facilitar la feina, sobretot, a les persones més joves."

 

En Gerard creu que només pel fet d'explicar el que els passa i com se senten poden ajudar a molta gent.

 

"Les persones LGTBI sempre tenim una tensió al que passa al voltant nostre. Mai anem segurs amb qui estem. És igual si estem amb la nostra família, amb els nostres amics, amb la nostra parella..."

 

 

Però té clar que s'ha de continuar visibilitzant el col·lectiu LGTBI.

"L'únic que podem decidir per nosaltres mateixos és qui som i com som."

 

 

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+Assetjament sexual
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut