Captures de gamba a Palamós, amb un pescador plegant la xarxa (ACN)
Captures de gamba a Palamós, amb un pescador plegant la xarxa (ACN)
Palamós

Menys gamba petita: xarxes de malla més ampla a Palamós per reduir la pesca

La mesura de la Confraria de Pescadors d'aquest municipi del Baix Empordà afecta 17 embarcacions que pesquen als caladors de Sant Sebastià i el Rostoll

RedaccióActualitzat

Pla de xoc de la Confraria de Pescadors de Palamós per reduir la pesca de gamba de mida petita. Han instal·lat xarxes de malla més ampla per evitar-ne la captura a embarcacions que treballen als caladors de Sant Sebastià i el Rostoll.

Són 17 barques d'arrossegament les que han posat al final de les xarxes unes malles més amples, de 50 mil·límetres. L'objectiu és que en aquesta mena de sac on es recullen les captures, les gambetes es puguin escolar pels forats i evitar pescar-les.

Segons ha detallat el patró major de la confraria, Toni Albalat, des que han tornat a sortir al mar un cop acabada la veda, la gambeta representa el 60% de les captures: "L'objectiu és deixar de pescar-les perquè la gamba petita és el nostre futur."

La mesura es va començar a aplicar aquest dilluns i cada dijous n'avaluaran l'eficàcia per decidir si s'acaba convertint en definitiva. El 2016 ja van fer un estudi previ amb una embarcació que duia aquestes xarxes de malla més ampla i van comprovar que pescava un 50% menys de gamba immadura.

Anar al contingut