"Menú degustació" s'estrena a la gran pantalla aquest divendres

El llargmetratge dirigit per Roger Gual "Menú degustació" s'estrena aquest divendres als cinemes.

La comèdia coral i plena d'humor passa en un ambient culinari d'avantguarda i en un escenari idíl·lic, el de la Costa Brava.

Segons explica Gual, "la meva intenció és que els espectadors surtin del cinema amb la sensació d'haver-se menjat un menú degustació i d'haver vist les històries que els passen als comensals durant les hores de l'àpat; un àpat fet dels plats més exquisits que han tastat mai: què senten, què els ha passat pel cap, com els canvia. Si la pel·lícula aconsegueix transmetre aquests sentiments a la pantalla serà com si, d'alguna manera, l'espectador hagués estat allà."

Actors de renom internacionals interpreten alguns dels personatges del llargmetratge, com ara Fionnulla Flannagan, guanyadora d'un Emmy;   Stephen Rea, nominat a l'Oscar a millor actor pel seu paper a "Joc de llàgrimes" el 1992; Timothy Gibbs, nominat als Emmy, i Togo Igawa. Aquest repartiment es completa amb actors de casa nostra com en Jan Cornet, la Clàudia Bassols, la Vicenta N'Dongo, en Marc Rodríguez, la Mina da Costa i l'Andrew Tarbet.
 
Els interiors del restaurant es van rodar en un plató a Barcelona amb la participació d'El Celler de Can Roca pel que fa a l'assessorament i a l'elaboració dels plats. Els exteriors són tots de la Costa Brava excepte els rodats durant l''última setmana de rodatge, que es van fer a Irlanda. 

El llargmetratge participa fora de competició al Festival de Cinema de Moscou, que comença el 20 de juny, i al Galway Film Fleadh, del 9 al 14 de juliol. És una coproducció de ZENTROPA, Televisió de Catalunya i la irlandesa Subotica, amb el suport d'Eurimages, l'ICEC, l'ICAA, CDA i del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.

SINOPSI:
Fa justament un any, just abans de la seva separació, en Marc i la Raquel aconsegueixen reservar taula en un dels millors restaurants del món. En aquest racó increïble de la Costa Brava hauran que compartir una de les millors experiències sensorials de les seves vides amb altres comensals. Però el que prometia ser una vetllada perfecta, acabarà sent inoblidable... per a tots.
 
Fitxa tècnica i artística:
 
Director: Roger Gual
Guió: Roger Gual i Javier Calvo
Idea original: Silvia González Laá.
Producció executiva: David Matamoros i Tristan Orpen Lynch
Producció delegada:  Rosa Bosch
Intèrprets: Jan Cornet, Clàudia Bassols, Vicenta N'Dongo, Stephen Rea, Fionnula Flanagan, Timothy Gibbs, Togo Igawa,Marta Torné, Andrew Tarbet, Andrea Ros,Andrés Herrera, Ivan Morales, Santi Millán i Akihiko Serikawa.
Director de fotografia: Emili Guirao
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut