Una treballadora de Spanair atén una passatgera en un taulell de la companyia. (Foto: EFE)
Una treballadora de Spanair atén una passatgera en un taulell de la companyia. (Foto: EFE)
Maó

Menorca demana solucions després del tancament de Spanair

El tancament de Spanair ha deixat les Balears menys connectades amb la Península. El problema és especialment greu a Menorca i Eivissa. Davant d'aquesta situació, el president del govern balear, José Ramon Bauzá, ha demanat a Foment que doni solucions al problema de connectivitat aèria i concreti com se substituirà l'empresa catalana, quines companyies se'n faran càrrec i quins preus tindran els bitllets. Bauzá ha alertat sobre les companyies que operen en les èpoques punta d'afluència turística però que abandonen les connexions quan arriba la tardor.

RedaccióActualitzat
Per la seva banda, la portaveu del PP al Parlament balear, Mabel Cabrer, ha demanat que el govern central fixi un "full de ruta" sobre aquesta qüestió, de manera especial pel que fa a les rutes i horaris de Menorca i Eivissa.

Segons ha assenyalat, el transport aeri és un assumpte "importantíssim" per a les illes i els seus ciutadans i, per això, Foment ha de fer front a les seves necessitats, de manera especial després de la clausura de la companyia.

La diputada autonòmica ha recordat que Les Balears compta des de l'any 2003 amb la declaració de servei públic en els vols entre les illes i, encara que la mateixa té les seves "llums i ombres", s'ha de complir.

L'exconsellera d'Obres Públiques ha lamentat la pèrdua de llocs de treball que suposa el tancament de Spanair, per això també ha considerat que s'han d'estudiar alternatives professionals.
Anar al contingut