Matadepera

Menjar sobrant d'escoles del Vallès Occidental es converteix en tàpers per a famílies amb pocs recursos

El projecte fa sis mesos que està en marxa i ja s'hi han adherit onze centres educatius de set poblacions diferents. El curs que ve s'hi sumaran set escoles més

Actualitzat

La iniciativa Recooperem recicla el menjar que sobra dels àpats a les escoles per fer-ne tàpers per a les famílies amb pocs recursos. L'objectiu del projecte, que es va posar en marxa fa mig any al Vallès Occidental, és que no es llenci el menjar sobrant, i ja han aconseguit servir més de 2.000 àpats. Per ara, ja s'hi han adherit onze centres educatius de set poblacions diferents del Vallès Occidental, i cada cop s'hi sumen més centres.

Aquest dimarts s'hi ha sumat l'escola Torredemer de Matadepera, i els cigrons que no s'han servit als alumnes no es llençaran. "Des del consell escolar, pares, mestres i alumnes vam adonar-nos que hi havia un excés de menjar, i això contradiu la campanya que fem de recollida d'aliments i de solidaritat. No tenia lògica continuar com si res", explica el director de l'escola, Joan Talló.

La iniciativa Recooperem ha significat que "s'aprofiti una tona d'aliments que ja estava precuinats", ha dit Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal del Vallès Occidental. "Els aliments s'han distribuït a través de la xarxa de Rebostos Solidaris i d'entitats socials com Càritas, i han significat més de 2.000 àpats que s'han facilitat a aquelles famílies que estan patint les conseqüències de la crisi econòmica."

El menjar per reutilitzar es congela en tàpers biodegradables, etiquetats segons el contingut, i un voluntari els recull periòdicament per distribuir-los. Un dels voluntaris de Càritas, Vicenç Montedearriba, ha explicat que amb la iniciativa "els hi facilitarem una dieta millor i menys complicada de cuinar". La idea de Recooperem és que el projecte continuï estenent-se. Per ara, set escoles més s'hi apuntaran de cara el curs vinent.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut