Menjar amb bastonets xinesos provoca artritis

A partir d'ara els amants dels restaurants de menjar xinès o japonès hauran de tenir en compte quin cobert fan servir per menjar, perquè segons un estudi l'ús continuat dels bastonets per menjar produeix artritis. Els experts xinesos no estan gens d'acord amb les conclusions d'una investigació realitzada per l'Institut Nord-americà de Reumatologia, i asseguren el contrari, que enforteix les mans i desenvolupa els músculs.
Menjar amb bastonets xinesos provoca artritis
Segons l'Institut de Reumatologia dels EUA

Menjar amb bastonets xinesos provoca artritis

A partir d'ara els amants dels restaurants de menjar xinès o japonès hauran de tenir en compte quin cobert fan servir per menjar, perquè segons un estudi l'ús continuat dels bastonets per menjar produeix artritis. Els experts xinesos no estan gens d'acord amb les conclusions d'una investigació realitzada per l'Institut Nord-americà de Reumatologia, i asseguren el contrari, que enforteix les mans i desenvolupa els músculs.
La investigació, realitzada entre un total de 2.607 residents a Pequín de més de 60 anys, se centrava en l'ús dels bastonets, anomenats "kuaizi" en xinès, i en la seva relació amb la sobrecàrrega als músculs, tendons i articulacions de les mans. "L'estudi demostra que els bastonets adquireixen un paper decisiu en el desenvolupament d'osteoartritis, tot i que el risc és petit", declara el doctor Dvid Hunter de la Facultat de Medicina de Boston. El doctor Cao Li, del Departament d'Osteopatia de l'Hospital Xuanwu de Pequín, va qualificar de "rídicula" aquesta afirmació i va assegurar que en tota la seva trajectòria professional mai no s'ha trobat amb cap pacient amb artritis provocada per l'ús continuat dels bastonets. Aquests "coberts" xinesos s'han utilitzat a tot Àsia des de fa milers d'anys, ja que es creu que els primitius feien servir llargs bastonets per agafar el menjar del foc sense cremar-se. Aquest costum va derivar amb el temps en un model de cuina de trossos petits que estalvien energia i són fàcils de portar a la boca. "La cuina occidental és diferent de la xinesa, mentre que allà es cuinen grans trossos de carn, aquí es talla tot ben petit, amb la qual cosa és més fàcil de menjar i servir", assenyala Yang Jianping, un xinès de la província de Sichua que mai no ha fet servir una forquilla. La popularitat en l'ús dels bastonets a l'hora de menjar va baixar una mica durant la crisi de la pneumònia atípica, quan la gent va aparcar els "kuaizi" rentats als restarutant per por de contagiar-se i va començar a fer servir els d'un sol ús. Malgrat les advertències dels estudis nord-americans, els experts xinesos afirmen: "A la Xina s'han fet servir els bastonets durant 3.000 anys, i malgrat les noves tendències occidentals continuarem utilitzant-los, perquè són una part inalienable de la nostra cultura."