Méndez i Toxo, en una imatge d'arxiu.
Els líders de la UGT i de CCO0 rebutgen el contracte únic.
Madrid

Méndez i Toxo fan una crida a la mobilització ciutadana el 19 de juliol

Cándido Méndez i Ignacio Fernández Toxo auguren una gran mobilització social de cara al setembre. Afirmen que les mesures aprovades pel govern espanyol només serviran per enfonsar Espanya.

RedaccióActualitzat
El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, i el seu homòleg de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, han fet una crida a la mobilització dels ciutadans per expressar el seu rebuig als ajustos aprovats pel govern de Mariano Rajoy. En una roda de premsa conjunta, els líders sindicals han advertit que les mesures "no són el full de ruta per salvar el país, sinó per enfonsar-lo més", i que no renuncien a la vaga general.

El líder de CCOO ha avançat que de cara al setembre hi haurà una gran mobilització, tot i que no ha especificat de quin tipus, ja que encara s'ha de consensuar. "La societat ha de tornar a expressar el seu rebuig i nosaltres assenyalararem el camí", ha afirmat Toxo.

De moment, sense concretar les característiques d'aquest gran acte del setembre, els líders sindicals han animat la població a participar en les més de 70 manifestacions que es faran el 19 de juliol.

Méndez i Toxo han titllat de classistes les mesures adoptades pel govern espanyol i han afirmat que van contra els parats, els treballadors públics, els autònoms i les pimes. A més, han criticat la pujada de l'IVA i les retallades en la prestació de l'atur.

Els dirigents sindicals, a més de demanar moderació respecte als desplegaments policials efectuats durant les últimes manifestacions, han instat Mariano Rajoy a convocar un referèndum per sotmetre a consulta popular les polítiques d'ajust. De la mateixa manera, han criticat que s'hagi barrejat el rei Joan Carles I en tot aquest assumpte.
Anar al contingut