Madrid

Méndez de Vigo, sobre Venturós: "La llei s'ha de complir, només ens podem escandalitzar si es violen les normes"

El nou portaveu de l'executiu espanyol diu, sobre la detenció de Venturós, que "el que ens ha d'escandalitzar és que no es compleixi la llei"

RedaccióActualitzat

El nou govern espanyol s'ha estrenat aquest divendres amb el seu primer Consell de Ministres, i ho ha fet coincidint amb la detenció, per primera vegada, d'un càrrec electe català per una qüestió relacionada amb el procés.

Després que l'alcaldessa de Berga –que havia plantat dues vegades el jutge que la investiga per no despenjar l'estelada de l'ajuntament en períodes judicials– ha sortit en llibertat amb càrrecs un cop ha declarat, el nou portaveu de l'executiu espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, ha marcat una línia continuista respecte de la qüestió catalana.

Després de recordar que aquest matí els nous ministres havien promès o jurat fer complir la Constitució, Méndez de Vigo ha remarcat:

"Les sentències, en un estat de dret, s'han de complir. El que passa en qualsevol país d'Europa és que la policia, sigui l'autonòmica o la que sigui, fa complir la llei. El que ens ha d'escandalitzar és que no es compleixi."

Méndez de Vigo també ha assegura que Rajoy es reunirà amb Puigdemont quan l'agenda l'hi permeti, i ha demanat al president de "la Generalidad" –ha dit– que s'hi presenti sense línies vermelles.

Anar al contingut