El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo (Efe)
Madrid

Méndez de Vigo justificava la violència d'ultradreta com a "legítima defensa" el 1976

El llavors universitari ho afirmava en una carta signada per 17 estudiants dirigida al ministre d'Educació de l'època

RedaccióActualitzat

Si l'hemeroteca li jugava una mala passada aquest dimecres al dirigent del PP Pablo Casado amb un vídeo on apareix tallant un carrer contra una decisió judicial, aquest dijous li ha tocat al ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo.

El senador de Bildu Jon Inarritu ha divulgat una notícia del 1976 de La Voz de Galícia sobre una carta signada pel llavors estudiant de dret Méndez de Vigo en què justificava la "violència d'extrema dreta" com a "legítima defensa".

El polític basc pregunta a l'actual ministre en un tuit si va ser una "entremeliadura de joventut".
 

La carta es queixava que el ministre hagués dit al diari Ya que "la violència moral està en mans de l'extrema esquerra" mentre "hi ha comandos d'extrema dreta que utilitzen la violència física".

Méndez de Vigo i els seus companys es queixaven per l'ús del qualificatiu moral per referir-se a la violència d'extrema esquerra mentre que en el cas de l'extrema dreta parlés de "violència física".

"Entenem que en l'actual situació universitària, atribuir el monopoli de la violència moral a l'extrema esquerra implica una valoració ambigua i equívoca dels fets i dels conceptes, perquè l'expressió "moral" s'entén tàcitament com si aquesta extrema esquerra renunciés a la violència física, cosa que és manifestament falsa."

"La violència de l'extrema dreta és el reflex de la seva legítima defensa davant l'assalt de grups de signe absolutament contrari."

 

En la carta s'afirmava que els "pseudouniversitaris" d'extrema esquerra "cobren per ser-ho", i es rebatia que tinguessin "el monopoli de la violència moral". Segons els signats hi havia "comandos i piquets de l'extrema esquerra perfectament estructurats per a l'acció física."

ARXIVAT A:
PP
Anar al contingut