Operaris descarregant al monestir de Sixena les caixes amb les peces d'art procedents del Museu de Lleida. Imatge de l'11 de desembre del …
Operaris descarregant al monestir de Sixena les caixes amb les peces d'art procedents del Museu de Lleida. Imatge de l'11 de desembre del 2017. (Horitzontal)

Méndez de Vigo diu que no ha autoritzat el recurs sobre Sixena i ordenarà que el retirin

Actualitzat

El portaveu del govern espanyol i ministre d'Educació, Cultura i Esports, Íñigo Méndez de Vigo, ha assegurat que el recurs que ha presentat la Generalitat de Catalunya sobre els béns de Sixena, que demana la devolució de les peces, s'ha fet sense el seu consentiment i que ordenarà que es retiri.

"S'ha fet sense el meu coneixement i demanaré que el retirin perquè, entre d'altres coses, no té cap sentit", ha recalcat Méndez de Vigo avui en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

Els serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya van presentar aquest dijous un segon recurs contra el trasllat dels béns de Sixena del Museu de  Lleida a l'Aragó, un recurs contra el procediment del trasllat que en demana la revocació perquè considera que van sortir sense que s'hagi respectat el procediment legal establert.

La consellera de Cultura del govern d'Aragó, Mayte Pérez, ha carregat contra el ministre Méndez de Vigo per no haver impedit la presentació d'aquest recurs i la qualificat de "còmplice" del que considera un espoli.

ARXIVAT A:
PatrimoniSixenaArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut