Méndez de Vigo diu ara que la Generalitat pot recórrer (EFE)
Méndez de Vigo diu ara que la Generalitat pot recórrer (EFE)
Madrid

La Generalitat presenta recurs contra el procediment del trasllat de les obres a Sixena

La consellera de Cultura del govern d'Aragó acusa Méndez de Vigo de ser "còmplice" del que ella considera un espoli

RedaccióActualitzat

La Generalitat ha presentat un segon recurs de reposició contra l'ordre judicial d'entrega de les 44 obres que ja són a Sixena, un recurs en què es demana la devolució de les peces al Museu de Lleida.

Després d'aquest recurs, la consellera de Cultura del govern d'Aragó, Mayte Pérez, ha expressat el seu "cabreig" i la seva "indignació". Ha acusat Méndez de Vigo de ser "còmplice" del que ella considera un espoli que la Generalitat catalana fa temps que exerceix sobre la comunitat, de "plegar-se" als interessos partidistes del PP i de trair Aragó. Mayte Pérez ha qualificat de "gravíssima" l'actitud de l'executiu de Rajoy.

La consellera ha anunciat que el govern d'Aragó "farà el que sempre ha fet, defensar-se, ja que s'ha de recuperar la legitimitat i la defensa dels drets a través de la unitat i de la fortalesa davant provocacions".

 

 

El lletrat de la Generalitat, que firma el recurs de reposició, demana la devolució de les peces del Museu de Lleida perquè dilluns van sortir sense que s'hagi respectat el procediment legal establert.

Tal com ja va passar amb el primer recurs, els serveis jurídics de la Generalitat critiquen amb duresa el jutge d'Osca perquè va autoritzar l'entrada dels tècnics del govern aragonès acompanyats per la Guàrdia Civil per endur-se les obres, unes mesures que el lletrat de la Generalitat qualifica d'injustes i desproporcionades. Res no justifica el desplegament policial que hi va haver davant del museu, diu el recurs.

 

 

Tot plegat s'ha sabut el dia que el Museu de Lleida troba la peça que faltava del lot de 44 que va haver d'entregar dilluns a Sixena. És un oli de la Immaculada del segle XVIII que era al Palau Episcopal i del qual s'havia perdut la pista després.

ARXIVAT A:
SixenaPatrimoni
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut