Íñigo Méndez de Vigo en roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Íñigo Méndez de Vigo en roda de premsa posterior al Consell de Ministres
Madrid

Méndez de Vigo afirma que la Generalitat pressiona alcaldes, funcionaris i Mossos pel referèndum

El portaveu del govern Rajoy avisa que els preparatius per al referèndum també són il·legals i tindran conseqüències

Actualitzat

El govern espanyol ha criticat l'"obscurantisme" i la "pèrdua de neutralitat" amb què la Generalitat catalana està elaborant la llei del referèndum i la desconexió. Segons el portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, la Generalitat pressiona alcaldes, funcionaris i Mossos i s'ha mostrat convençut que alguns consellers catalans s'han assabentat de la llei del referèndum pels mitjans pel "gran obscurantisme" al voltant d'aquesta iniciativa. 

Segons ha criticat, el més sorprenent és que s'està tirant endavant "sense llum ni taquígrafs" en un moment en què prima precisament la transparència. 

El protaveu del govern Rajoy s'ha refermat en la seva posició que el referèndum és il·legal i ha recordat que així ho diu també la Comissió de Venècia. Per això ha avisat que tots els preparatius per al referèndum també estan fora de la llei i tindran conseqüències

Per Méndez de Vigo, la manera de fer del govern amb el que ha anomenat procés "participatiu de base ciutadana" allunya Catalunya d'Europa i l'apropa a "d'altres latituds", en referència a models bolivarians

En aquest sentit, ha lamentat que el referèndum està dominat "pels radicals de la CUP i no pel PDeCAT", recordant que les últimes enquestes els fan caure "fins a límits insospitats respecte a fa uns anys". 

Anar al contingut