Vic

Membres de la PAH es tanquen en un Banesto per reclamar la condonació del deute a una família desnonada

Un grup d'integrants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca es tanca de manera indefinida en una sucursal de Banesto a Vic. Reclamen la condonació del deute a una família de qui ahir es va subhastar el pis.

RedaccióActualitzat
Onze membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Osona i el Garraf estan tancats, des d'aquest dijous al migdia, en una sucursal de Banesto a Vic, per reclamar la condonació del deute a una família de qui es va subhastar el pis. Durant tota la nit han rebut el suport d'una vintena d'activistes, que han acampat al carrer.

Els propietaris del pis són una parella de trenta anys amb dos fills. Tots dos estan a l'atur i des de fa mig any no poden pagar la hipoteca, que puja a 350.000 euros. Dijous al matí els van subhastar el pis extrajudicialment en un acte notarial al qual només van assistir el notari i el representant del banc.

Banesto es quedarà el pis per un 60% del valor i la resta l'hauran d'assumir els fins ara propietaris. La PAH demanda que s'anul·li la subhasta perquè no va ser pública.

Durant tot el dia, els representants del banc es van negar a negociar, i no va ser fins ben entrada la nit que van comunicar a la Plataforma que traslladarien la demanda dels afectats a Madrid, notícia que les persones que eren fora de la sucursal van rebre amb esperança.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut