La líder de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, atenent els mitjans a la seu del districte de Gràcia. (14/08/2016). Primer pla…
La líder de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, atenent els mitjans a la seu del districte de Gràcia. (14/08/2016). Primer pla. (horitzontal)

Mejías critica el "fracàs" de les mesures "restrictives" de Colau amb els pisos turístics i les terrasses de la Boqueria

ACN Barcelona.-La líder de C's a l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, ha criticat el "fracàs" de les mesures "restrictives" de l'alcaldessa Ada Colau en polèmiques com els pisos turístics o les terrasses del porxo del Mercat de la Boqueria. En les Festes de Gràcia, Mejías ha negat que C's hagi demanat fer la vista grossa i ha dit que el que reclamen són regulacions adequades "per garantir la seguretat jurídica i no perjudicar els llocs de treball que s'han perdut". Ha dit també que és sorprenent que Colau "no consideri que el seu partit és un partit d'ordre" i ha considerat que des que governa Barcelona en Comú les mesures impulsades no han donat "cap solució i sí que han generat conflicte". Sobre les terrasses, ha afirmat que cal buscar una solució perquè "s'ha perdut activitat econòmica" en els darrers dies. D'altra banda, Mejías ha acusat Colau de "dèficit de diàleg" amb els sectors que "no li interessen", entre els que ha nomenat el turístic, el de restauració i els comerciants.

Mejías ha dit que la solució no és tampoc deixar llibertat als restauradors a l'hora de posar les terrasses dels seus bars i restaurants sinó "que ho facin dins de normes adequades a la demanda que existeix". A més, ha dit que Colau ha estat la primera en "parlar que les normes que es consideren injustes s'han d'incomplir" i ha afegit que això és precisament el que han fet els restauradors davant d'una decisió que pot posar en risc la seva activitat. Per això, ha instat a "impulsar el diàleg" i prendre mesures per evitar les situacions de conflicte que han posat Barcelona "en una situació crítica". Sobre els pisos turístics, ha recordat que C's ha reclamat una normativa "que garanteixi la seguretat jurídica de les persones" que volen llogar el seu habitatge com a turístic "i no fer mesures restrictives de prohibició en una ciutat que té una demanda com la que té Barcelona". Per últim, s'ha referit al 'top manta' dient que "ni només les mesures socials ni només les policials acabaran amb el problema" i ha exigit polítiques transversals.Mejías ha fet aquestes declaracions després d'assistir al pregó de les Festes de Gràcia, un pregó que ha lamentat que ha fet referència al "tòpic de la independència". Apel·lació i crida per bona convivència i respecte en el viure aquestes festes. Cada any hi ha hagut problemes, desitgem que no es produeixin, que gent sigui respectuosa amb guarniments, espai públic i bona convivència entre veïns i els visitants. Segons ella, la pregonera Imma Sust "podia haver-se estalviat" aquesta referència perquè "ha desmerescut" el conjunt de les seves paraules. Ha dit que el pregó s'ha d'adreçar a tothom "independentment de la seva ideologia". Mejías ha esperat també que les feses es desenvolupin amb total normalitat i que no es repeteixin els problemes de convivència d'altres anys.

Anar al contingut