Daguestan

Medvédev anuncia al Daguestan una nova estratègia antiterrorista

El president de Rússia, Dmitri Medvédev, ha triat Makhatxkalà, la capital de la república caucàsica russa del Daguestan, per presentar els cinc pilars bàsics per al desenvolupament d'una nova estratègia antiterrorista al Caucas Nord. Ho ha fet l'endemà que dues explosions van provocar la mort de dotze persones a la ciutat daguestanesa de Kizliar i que dilluns un doble atac suïcida al metro de Moscou matés 39 persones. Medvédev ha afirmat que cal "matar" i "destruir" els terroristes i, al mateix temps, "ajudar" els qui decideixin desertar les seves files. D'altra banda, el Servei Federal de Seguretat rus ha informat que ha identificat els organitzadors dels atemptats suïcides comesos a Moscou.

Actualitzat
Els cinc pilars bàsics de la nova estratègia antiterrorista al Caucas Nord preveuen un enduriment de la persecució, però també mesures de reinserció. Segons Medvédev, "entre les mesures s'inclou el reforç dels organismes d'aplicació de la llei, el Ministeri de l'Interior, el Servei Federal de Seguretat i els tribunals".

El president rus ha dit en una reunió a la capital del Daguestan que s'ha de "colpejar els terroristes amb precisió i força". I ha afegit: "Matar-los i destruir els seus amagatalls. Hem d'ajudar els qui decideixin abandonar les files dels terroristes, desenvolupar l'economia, l'educació i la cultura. Hem d'enfortir la moral i l'esperit", i ha continuat: "només si unim tots aquests principis aconseguirem vèncer". Alhora, ha demanat una actitud més dura contra el terrorisme a escala global. "Cal expandir les mesures antiterroristes. No només han de ser més efectives, sinó també més dures, despietades i preventives. Hem de castigar-los".

A la reunió, el Servei Federal de Seguretat rus (FSB) ha afirmat que ha identificat els organitzadors dels atemptats suïcides comesos dilluns passat al metro de Moscou i ahir a la república del Daguestan. El director de l'FSB, Alexander Bortnikov, ha dit que "es confirma la versió que els actes terroristes van ser comesos per bandes concretes vinculades amb el Caucas Nord". "En coneixem personalment els organitzadors", ha afegit.

Un total de 39 persones van morir i desenes més van quedar ferides dilluns passat en un doble atemptat suïcida al metro de Moscou, reivindicat pel líder rebel txetxè Doku Umarov. Dos dies més tard, 12 persones van morir i 29 van quedar ferides en un altre doble atemptat perpetrat a la localitat daguestanesa de Kizliar. Aquesta matinada passada, dues persones han perdut la vida i una altra ha resultat ferida greu en una nova explosió a l'oest del Daguestan.
Anar al contingut