Medinyà, Gironès
Medinyà, Gironès
Medinyà

Medinyà, camí de convertir-se en municipi

Aquesta població del Gironès ja era municipi abans del 1972, quan per un decret franquista es va annexionar a Sant Julià de Ramis

RedaccióActualitzat

Medinyà ha constituït la comissió gestora, que, amb cinc vocals, governarà fins a les eleccions municipals del 2019 quan el poble ja podrà escollir els set regidors que tindrà l'Ajuntament. Aquesta població ja era municipi abans del 1972, quan per un decret franquista es va annexionar a Sant Julià de Ramis.

Un dia històric, doncs, per a Medinyà, que cada vegada veu més a prop la recuperació de la seva autonomia com a municipi.

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit la sessió pública extraordinària de constitució de la comissió gestora municipal de Medinyà. En la seva intervenció, la consellera Borràs ha remarcat que la creació d'aquesta comissió gestora "és un pas més per assolir la normalitat i perquè Medinyà pugui tornar a ser el que ja havia estat, un municipi".

La consellera de Governació també ha posat en valor "el grau d'implicació de Sant Julià de Ramis en tot el procés, que no només no ha posat impediments, sinó tot el contrari", i ha considerat la constitució del municipi com un "bon exemple d'entesa".

Comissió gestora fins a les pròximes eleccions locals

La creació de la comissió gestora de Medinyà està prevista fins que es constitueixi el consistori resultant de les eleccions locals immediatament posteriors a l'entrada en vigor de la norma. Els cinc membres d'aquesta comissió que han pres possessió del càrrec van ser nomenats per la consellera de Governació el passat mes de desembre prenent com a referència els resultats obtinguts en les eleccions municipals anteriors a l'entrada en vigor de la llei de creació de Medinyà en les meses corresponents al territori segregat.

Anar al contingut