Tarragona

Medi Ambient podria portar aigua a Barcelona des de Tarragona, Marsella o Múrcia

Barcelona podria rebre aigua en vaixells des de Tarragona, Marsella o Múrcia en cas de sequera extrema. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, aquestes són les tres opcions que la conselleria de Medi Ambient estudia per si s'ha de traslladar aigua en vaixell cap a la capital catalana. Així ho han assegurat fonts pròximes a la comissió de la sequera, que analitza possibles solucions per fer front a la manca de pluja. L'opció més viable, segons les mateixes fonts, seria la de dur aigua del Roine a través de Marsella o bé la possibilitat de traslladar-la des de Tarragona.

Actualitzat

Segons fonts pròximes a la comissió de sequera, si sortís del port de Tarragona l'aigua procediria de la xarxa de l'empresa municipal d'aigües, Ematsa, i no directament del consorci d'aigües que gestiona l'aigua de l'Ebre. L'opció del port de Marsella, per portar aigua del Roine, seria la més viable. I finalment hi ha la possibilitat de portar aigua d'una dessaladora de Múrcia, a través del port de Cartagena.

Tot i no parlar de cap de les opcions, el president del consorci d'Aigües de Tarragona, Daniel Pi, ha assegurat a Catalunya Ràdio que en cas d'una situació excepcional s'haurà "d'escoltar i creure" perquè "en cas que una conca entri en excepcionalitat, la llei marca que correspon a l'administració hidràulica prendre aquestes decisions".

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut