ANÀLISI

"Me Singing", com ser una estrella a internet

Ha nascut un nou gènere a internet. Són autogravacions fetes des de casa, seguint la filosofia del "do it yourself" -fes-ho tu mateix-, d'internautes que interpreten cançons famoses en versió acústica. El resultat ha estat l'aparició d'una constel·lació d'estrelles espontànies que mostren les seves qualitats musicals davant d'una audiència global.

Enllaç a altres textos de l'autor FOTO1

Genís Cormand

Reporter de "30 minuts" i periodista de política

@geniscormand
Actualitzat
Només cal una "webcam", una guitarra i certes virtuts musicals. Milers d'internautes pengen cada dia al Youtube vídeos casolans on canten peces conegudes en versió acústica. Les cançons tenen tant d'èxit que a vegades sumen més visites que la versió original. Aquest és el cas d'Alyssa Bernal, que s'atreveix amb una versió de "I'm Yours" de Jason Mraz, que ja han reproduït més de dos milions d'internautes.




No hi ha cap norma escrita per editar un vídeo d'aquest gènere, però la majoria estan precedits pel títol "Me Singing" ("Jo cantant", en anglès) i a continuació el títol de la cançó que toquen. No fan falta ni micròfons, ni il·luminació. Habitualment estan gravats des de l'habitació de l'internauta amb una imatge fixa, sense editar, que correspon a l'enquadrament que ofereix la "webcam". Es pengen al Youtube i automàticament poden disposar d'una audiència global.

Molts són adolescents, però també hi ha nens, com el famós cantant que toca l'ukelele interpretant la peça "I'm Yours". Amb gairebé deu milions de visites, s'ha convertit en una autèntica estrella espontània de la xarxa.



Les peces més tocades són les que tenen acords accessibles amb la guitarra, com "Wonderwall" d'Oasis, que ofereix un ampli ventall de versions, amb cantants a qui els agrada seguir l'estètica dels germans Gallagher.



Un cop més, internet és sinònim de globalització i democratització. Mentre els escenaris dels concerts estan reservats a les grans estrelles i a la televisió es trien les estrelles que hi surten, al Youtube hi pot sortir tothom. La web de vídeos més visitada és un dels grans mitjans de difusió de la dècada.

Anar al contingut