Ciclisme

McEwen s'imposa a l'esprint en la primera etapa del Tour i Cancellara manté el mallot groc de líder

Aquest diumenge s'ha disputat la primera etapa en línia del Tour de França, amb un recorregut de 203 quilòmetres entre Londres i Canterbury. La victòria en l'esprint final se l'ha adjudicat el velocista australià Robbie McEwen, per davant de Thor Hushovd i Tom Boonen. Óscar Freire s'ha quedat tancat i s'ha hagut de conformar amb la sisena posició. En la classificació general no hi ha canvis i el mallot groc de líder es manté a mans del suís Fabian Cancellara. La mala notícia ha estat l'abandó del ciclista català Eduard Gonzalo, de l'equip Agritubel, per culpa d'una caiguda en què s'ha lesionat l'espatlla.

Actualitzat
La ciutat de Londres s’ha acomiadat del Tour amb el mateix entusiasme que va mostrar durant el pròleg. Milers de persones s’han acostat fins a la sortida de la primera etapa en línia per aplaudir els corredors. Tot era alegria i optimisme, però ben aviat han arribat les primeres caigudes, tan temudes pels corredors en aquestes etapes inicials. El gran perjudicat del dia ha estat el català de l’Agritubel Eduard Gonzalo, que en la primera caiguda d’aquest Tour s’ha trencat la clavícula i s’ha convertit en la primera baixa de la prova francesa.

Pel que fa a l’etapa, i com era de preveure, els equips dels esprínters no han perdonat i han neutralitzat l’escapada del dia. En l’esprint final, Robbie McEwen ha estat el més llest i s’ha imposat clarament per sumar la seva dotzena victòria al Tour. Óscar Freire només ha pogut ser setè, mentre que el suís Fabian Cancellara conserva el mallot groc de líder i aquest dilluns el defensarà durant la primera etapa continental, que començarà a Dunkerke i acabarà a la ciutat belga de Gant.
Anar al contingut