Washington

McCain supera per primera vegada Obama en les enquestes

El pròxim 4 de novembre, els nord-americans escolliran el seu nou president. Cada nou sondeig i cada nou debat o míting del candidat demòcrata Barack Obama o del republicà John McCain compten. Segons l'última enquesta del centre Zogby feta per a l'agència Reuters, John McCain superaria per primera vegada Obama i ho faria per una diferència de cinc punts. Aquests resultats són especialment significatius perquè s'han fet públics pocs dies abans de la convenció demòcrata.

Actualitzat

A l'hora d'anar a votar, els ciutadans tindran molt en compte qüestions com l'atur, el preu del petroli i dels aliments o la crisi de les hipoteques. En aquesta mateixa enquesta, a la pregunta de qui dels dos candidats seria millor gestor, John McCain obtenia el suport del 49% mentre que Obama tenia la confiança del 40%.

Les estratègies de campanya s'han tornat més agressives. John McCain utilitza arguments similars al de la senadora demòcrata Hillary Clinton i remarca com a punt feble del seu contrincant, la seva poca experiència, sobretot en política exterior. Sembla que l'estratagema de McCain funciona. Els republicans s'han dedicat a ridiculitzar i a criticar l'últim viatge d'Obama per Europa i el Pròxim Orient i el tracten de celebritat en comptes de candidat a la presidència.

Per la seva banda, Barack Obama intenta mantenir el seu esperit positiu, de canvi i d'esperança amb el seu ja conegut "yes, we can". En els darrers mítings, el senador demòcrata no s'ha quedat de braços plegats. Ha insistit a relacionar John McCain amb les polítiques fallides de la Casa Blanca així com potenciar les promeses i les reformes en matèria econòmica.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut