El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.
El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza.

Maza avisa que legalment es pot detenir Puigdemont pel delicte de malversació

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, reconeix que una hipotètica detenció del president de la Generalitat es podria sol·licitar en base a l'acusació de malversació de fons públics perquè, a diferència dels delictes de prevaricació i desobediència, comporta pena privativa de llibertat.

Actualitzat

El fiscal general de l'Estat, José Manuel Maza, reconeix que una hipotètica detenció del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, és "una decisió oberta", que, "de moment", no creuen que es faci "perquè no els ha semblat oportú". Es podrien acollir al delicte de malversació.

En una entrevista al programa "Más de uno" d'Onda Cero, Maza, ho justifica d'aquesta manera:

Legalment es podrien donar els requisits (perquè la fiscalia sol·liciti la detenció de Puigdemont) sobretot pel delicte de malversació de fons perquè una privació de llibertat cautelar només té validesa si el delicte que es persegueix té pena privativa de llibertat. La prevaricació i la desobediència no tenen pena de presó i no seria possible sustentar una sol·licitud així.

El fiscal general també ha parlat de la decisió d'intervenir conjuntament els cossos de seguretat perquè, segons ell, "els Mossos no tenen els efectius suficients per garantir la seguretat a tot arreu".

"Em sembla del tot obvi que hi ha d'haver un pla coordinat, que ha d'existir."

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut