Mayte Martín actua al Palau de la Música de Barcelona per celebrar "30 anys d'amor a l'art"

La "cantaora" barcelonina Mayte Martín ha celebrat al Palau de la Música de Barcelona els seus 30 anys de trajectòria artística en un concert únic on ha cantat flamenc i boleros en un recital<br>en el qual ha afirmat fer "un viatge pels meus sentiments". Martín ha dividit el concert en dues parts, una dedicada als boleros, on ha interpretat boleros clàssics i inèdits, i una altra centrada en el flamenc, cantant sola o amb el seu grup, i que ha comptat també amb l'acompanyament d'un quintet de corda per interpretar els temes propis.
Mayte Martín actua al Palau de la Música de Barcelona per celebrar "30 anys d'amor a l'art"
Barcelona

Mayte Martín actua al Palau de la Música de Barcelona per celebrar "30 anys d'amor a l'art"

La "cantaora" barcelonina Mayte Martín ha celebrat al Palau de la Música de Barcelona els seus 30 anys de trajectòria artística en un concert únic on ha cantat flamenc i boleros en un recital
en el qual ha afirmat fer "un viatge pels meus sentiments". Martín ha dividit el concert en dues parts, una dedicada als boleros, on ha interpretat boleros clàssics i inèdits, i una altra centrada en el flamenc, cantant sola o amb el seu grup, i que ha comptat també amb l'acompanyament d'un quintet de corda per interpretar els temes propis.
Actualitzat
Mayte Martín, barcelonina de 40 anys, va pujar per primera vegada a un escenari quan amb 10 anys va guanyar un concurs organitzat per uns grans magatzems, el premi del qual va ser "una bicicleta, un televisor i una setmana de promoció a la ràdio". Des d'aleshores no va parar de descobrir llocs on poder cantar amb assiduïtat, sobretot a "tablaos" on cantava flamenc i boleros. Estudiant flamenc "dels discos, no a l'escola", segons explica Mayte Martín, la "cantaora" va obtenir el 1987 la Lámpara Minera, el màxim guardó del Festival de Cante de las Minas de La Unión (Múrcia), i així va debutar onze anys després de professionalitzar-se, el 1994, amb el seu primer disc de flamenc, "Muy frágil".

Dos anys més tard, va editar "Free boleros", un àlbum gravat al costat de Tete Montoliu. Aleshores Mayte Martín va començar a interpretar seriosament a la sala Bolero de Barcelona aquest gènere, que li havia descobert anys enrere el seu germà. Els boleros van passar a ser part del seu repertori ja de forma separada del flamenc.

Així, sis anys després, va tornar a la càrrega amb un altre disc de flamenc "jondo", "Querencia", i el 2002 va publicar una nova obra dedicada als boleros, "Tiempo de amar".

Després del concert al Palau per celebrar els trenta anys de la seva trajectòria, Mayte Martín té entre els seus projectes una sèrie de recitals a París l'any que ve, tenint en compte que no ofereix més de 30 concerts anuals.