La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dilluns a la tarda al Parlament
La primera ministra britànica, Theresa May, aquest dilluns a la tarda al Parlament
Londres

May veu "altament probable" que Rússia enverinés l'exespia Serguei Skripal

Actualitzat

May assenyala Rússia per l'enverinament de l'exespia rus Serguei Skripal, la setmana passada, a Salisbury. La primera ministra britànica ha afirmat al Parlament que és "altament probable" que Rússia sigui responsable de l'enverinament de Skripal amb un agent nerviós.

Segons May, la substància que es va utilitzar per enverinar Skripal i la seva filla, actualment en estat crític, és un agent químic de tipus militar fabricat a Rússia. La cap del govern britànic ha donat de termini fins aquest dimarts a la nit a Moscou per donar explicacions a l'Organització per a la Prohibició d'Armes Químiques.

Basant-se en la identificació de la substància que han fet "experts de talla mundial", el Regne Unit ha determinat que "Rússia ha produït amb anterioritat aquest agent i encara seria capaç de fer-ho".

"És clar, ara, que el senyor Skripal i la seva filla van ser enverinats amb un agent nerviós de naturalesa militar d'un tipus desenvolupat a Rússia."

Els EUA també en culpen Rússia, que ho veu un "espectacle de circ"

El Ministeri d'Afers Estrangers rus ja ha dit que els comentaris de May formen part d'un "espectacle de circ". La portaveu del ministeri, Maria Zakhàrova considera que l'objectiu de May és crear "una nova campanya de propaganda informativa basada en provocacions".

Des de Nigèria, el secretari d'Estat dels Estats Units, Rex Tillerson, ha dit que té "plena confiança" en la conclusió a què ha arribat el govern britànic i també ha assenyalat Rússia com el culpable de l'enverinament de Skripal.

"D'Ucraïna a Síria, i ara al Regne Unit, Rússia continua sent una força irresponsable, font d'inestabilitat al món, actuant amb un menyspreu general per la sobirania d'altres estats i per la vida dels seus ciutadans."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut