May, durant la roda de premsa que va fer ahir a la tarda a Downing Street (Reuters)
May, durant la roda de premsa que va fera hir a la tarda a Downing Street (Reuters)

May s'aferra a l'acord del Brexit i alerta de les "conseqüències" de rebutjar-lo

Actualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, ha fet una crida a donar suport a l'acord preliminar sobre el Brexit subscrit amb Brussel·les. L'endemà que es fes públic aquest esborrany de pacte, May ha comparegut al Parlament i, posteriorment, a Downing Street i ha alertat que, si el Regne Unit el rebutja, encararà "conseqüències" desconegudes:

"Hem d'estar units per defensar l'acord a què va donar suport ahir el govern"

May ha hagut d'afrontar aquest dijous dures crítiques des del seu mateix partit, les dimissions de dos ministres i altres càrrecs menors i, finalment, l'amenaça d'una moció de confiança contra ella promoguda pel diputat euròfob Jacob Rees-Mogg.

Tot plegat ha posat més incertesa a la situació política. I és que, si May s'enfonsa, l'acord preliminar del Brexit podria descarrilar.

"El rumb marcat és el correcte"

Si el pacte assolit amb la Unió Europea no arriba a ser ratificat pel Parlament, "ningú sap amb certesa quines conseqüències se'n derivaran" ha alertat la primera ministra conservadora.

Sobre els membres del seu equip que han dimitit en les últimes hores, entre els quals dos ministres, la "premier" ha indicat que comprèn que alguns hagin arribat a "conclusions diferents" sobre el rumb que ha de seguir el país i els ha agraït els serveis.

"Crec completament que el rumb que he marcat és el correcte per al nostre país i per a tota la nostra gent"

 

 

May ha admès que les negociacions amb la UE l'han obligat a prendre decisions "difícils" i "incòmodes", però ha subratllat que mai ha prioritzat els interessos de la seva formació ni els seus personals.

Preguntada sobre què farà si el Partit Conservador convoca una moció de confiança sobre el seu lideratge, tal com han amenaçat alguns diputats "tories", s'ha limitat a respondre que "el lideratge suposa prendre les decisions correctes, no les més fàcils".

 

ARXIVAT A:
Brexit
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut