Madrid

Màxim Huerta reivindica la seva innocència en el seu adeu com a ministre

Ha dimitit com a ministre de Cultura i Esports per la polèmica del problema amb Hisenda

Actualitzat

Màxim Huerta ha presentat la dimissió com a ministre de Cultura i Esports aquest dimecres a la tarda. Ho ha fet després de saber-se que fa uns anys va ser multat per Hisenda.

En una compareixença a La Moncloa davant de la premsa ha dit estar molt tranquil i defensa la seva innocència.

"He pres una decisió molt important pensant en la cultura i la transparència, les dues coses en què més crec en aquesta vida. I ho faig sabent que soc innocent."

"Me'n vaig perquè el soroll de tota aquesta manada no parteixi el projecte, que és en el que crec. Que no es trenqui aquest projecte que ha il·lusionat tantes persones en aquest país."

En referència a la multa que li va imposar Hisenda, ha dit que va ser amb caràcter retroactiu amb unes pràctiques que tothom feia i que, ha assegurat, eren legals.

"En aquell moment, es va arribar a dir que aquelles inspeccions retroactives eren una caça de bruixes amb artistes crítics amb aquell govern. No és una condemna per frau; és una multa per haver perdut una demanda. Vivim en una societat ofegada pel soroll, per les desqualificacions interessades."

Huerta ha dit que deixa el càrrec per no entorpir el projecte "il·lusionant" de Pedro Sánchez.

"Per defensar allò que estimes, hi ha moments en què t'has de retirar. Marxo agraït amb els suports rebuts, per la confiança que el president em va mostrar."

Ha dit que està molt convençut que "necessitem transparència".

Comiat a Twitter

Huerta s'ha acomiadat del càrrec a la xarxa amb una foto amb la seva mare i un missatge que també ha dit en la compareixença de comiat: "per defensar allò que més estimes, a vegades, és necessari retirar-se":

 

 

Huerta havia anunciat una compareixença per a les sis de la tarda, cosa que ha fet disparar les especulacions sobre la seva dimissió. Finalment, ho ha fet una hora més tard, a les set.

"El Confidencial" va destapar que Huerta havia defraudat a Hisenda 218.332 euros en els exercicis 2006, 2007 i 2008, mitjançant una societat que va constituir quan era presentador de televisió i va ser sancionat amb una multa de 243.000 euros.

Aquest dimecres al matí deia en una entrevista a Onda Cero que no pensava dimitir per aquest afer i assegurava que està al corrent de tots els pagaments a Hisenda des de fa anys.

Aquesta polèmica ha fet aflorar missatges escrits a Twitter per Huerta fa uns quants anys defensant la necessitat de pagar els impostos. Huerta es fixava, sobretot, en la falta de compromís dels esportistes i els clubs.

Ja el 2012 lamentava que algunes persones -sense especificar- canviessin la residència legal per pagar menys impostos que a Espanya.

Amb la seva dimissió, s'ha convertit en el ministre més breu des de la Transició. Ha estat només 7 dies en el càrrec. El de Màxim Huerta va ser l'últim nom del nou govern de Pedro Sánchez a fer-se públic, fa just una setmana aquest dimecres.


Sánchez, contra el frau fiscal el 2015

 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, es va comprometre el 2015, quan era líder de l'oposició, a fer fora del seu equip qui hagués creat una societat amb l'objectiu de "tributar per la meitat del que li correspon".

 

 

Ho va dir arran de la polèmica generada per l'empresa que va fundar el fundador de Podem, Juan Carlos Monedero, per cobrar els seus treballs d'assessoria externa per al govern de Veneçuela.

ARXIVAT A:
Frau fiscal
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut