Roma

Matteo Renzi formalitza la seva dimissió com a primer ministre italià

Després d'acceptar la renúncia de Renzi, el president de la República iniciarà una ronda de consultes per determinar qui en serà el substitut

Actualitzat

Matteo Renzi ja no és el primer ministre italià. Després de mil dies al capdavant del govern, Renzi ha presentat la dimissió aquest dijous al vespre al president de la República, Sergio Mattarella, poques hores després que el Senat hagi aprovat la llei de pressupostos per al 2017. Al voltant de les set, Renzi ha arribat al palau del Quirinal i, en una reunió d'uns tres quarts d'hora, ha presentat formalment la renúncia al president de la República.

És la segona vegada en pocs dies que Renzi presenta la renúncia al president de la República: dilluns passat, ja va presentar la dimissió a Mattarella, després de la derrota en el referèndum sobre la reforma constitucional. El president del país, però, li va demanar que l'ajornés fins a l'aprovació dels comptes.

Molt aficionat a les xarxes socials, Renzi ho ha anunciat al seu compte de Twitter:

 

 

L'encara primer ministre també ha publicat un missatge a Facebook en què defensa que els pressupostos són "una llei òptima". Renzi s'acomiada com a cap de govern amb el missatge: "Han estat mil dies extraordinaris, gràcies a tots i visca Itàlia".

Un cop acceptada la renúncia de Renzi, el president de la República iniciarà una ronda de consultes per determinar qui en serà el substitut en un nou govern que tindrà com a repte principal impulsar una llei electoral per poder convocar eleccions generals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut