Efectius del SEM en una de les seves intervencions (Foto: Generalitat de Catalunya)
El transport sanitari no urgent s'haurà de pagar en part
Madrid

Mato confirma el copagament en el transport sanitari no urgent segons la renda

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha confirmat la introducció del copagament en el transport sanitari no urgent en funció de la renda dels pacients, segons l'"esborrany tècnic" que estudiarà el Consell Interterritorial el dia 20.

Actualitzat
La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, ha confirmat la introducció del copagament en el transport sanitari no urgent en funció de la renda dels pacients, segons l'"esborrany tècnic" que estudiarà el Consell Interterritorial de Salut el dia 20.

Als passadissos del Congrés, Mato ha explicat que l'esborrany l'han confeccionat els tècnics del ministeri juntament amb els de les comunitats autònomes.

La ministra ha destacat que, segons la proposta, el transport sanitari urgent no tindrà "cap aportació de cap pacient" i que en el transport no urgent les "persones que no tenen recursos o els pensionistes amb rendes molt baixes tampoc no han de fer cap aportació".

Per a la resta de pacients, "hi haurà una aportació reduïda per al transport no urgent en funció de la renda" i els malalts crònics també hauran de fer "una aportació mínima en funció de la renda".

"Bàsicament, els tècnics que han fet la proposta són de les comunitats autònomes; ara nosaltres valorarem les xifres que han plantejat i prendrem la decisió", ha dit la ministra.




Anar al contingut