Matí gèlid de bufanda i guants

El primer dia cent per cent fred arreu, amb glaçades a prop de la costa

Néstor GómezActualitzat

Avui tenim un ambient de ple hivern. La curta tardor, de només una setmana, coincidint amb Tots Sants, ha cedit el pas a les temperatures d'hivern.

 

 

Posar el peu al carrer és sentir a la cara el fred, per temperatures baixes i pel ventet o vent que bufa i que incrementa la sensació de fred. Ahir les temperatures més baixes del país es van donar a les cotes altes del Pirineu, amb valors entre -8 i -15 ºC. L'estabilitat atmosfèrica i la calma del vent en algunes comarques ha fet caure la temperatura arreu, amb glaçades al Pirineu, una bona part de l'interior del país i, fins i tot, ha baixat per algunes valls dels rius fins a tocar del mar: és el cas dels deltes de la Tordera i del Llobregat. Les glaçades han estat generals.

El fred continuarà

Si bé les temperatures durant els propers dies abandonaran els valors tan baixos d'avui, no es preveu cap arribada de temperatures altes o calorada. Simplement s'esperen temperatures lleugerament inferiors, per a aquestes dates, fins, com a mínim, mitjans de la setmana que ve.

 

Anar al contingut