L'Hospitalet de l'Infant

Matí de trens interromputs a l'R16 i queixes dels usuaris

Passades les dues del migdia s'ha restablert la circulació de la línia R-16

RedaccióActualitzat

Aquest matí, les tempestes han provocat una nova afectació en el trànsit ferroviari entre Salou i l'Ametlla de Mar. Un llamp que ha caigut a Mont-roig del Camp hauria trencat la catenària i ha interromput el pas dels trens durant cinc hores. Passades les dues del migdia s'ha restablert la circulació de la línia R16.

L'incident ha estat a primera hora del matí

El tren ha quedat aturat a les 9 del matí a Mont-roig del Camp. Segons Adif, ha caigut un llamp que ha trencat el sistema d'electrificació, i la xarxa s'ha quedat sense corrent. Això ha obligat a tallar la circulació de trens.

Queixes pel servei d'autobusos

Els 50 passatgers que hi anaven han estat evacauats i han continuat el viatge per carretera. Renfe ha gestionat un servei alternatiu en autobús entre l'Ametlla de Mar i Salou per al servei regional de la línia R16.

L'autobús que anava direcció a Salou ha arribat amb uns 40 minuts de retard i, a més, només hi ha pogut pujar una persona perquè anava ple. Al final hi ha hagut autobusos per a tots els passatgers, però alguns estaven molt indignats.


Això ha fet que molts passatgers s'esperessin a les estacions, com a Cambrils, on, com que és cap de setmana, no hi ha personal a les taquilles i no es poden encendre els llums. Una vintena de persones esperaven els autobusos a les fosques:

 

També han hagut de fer el trajecte en autobús els usuaris dels trens de llarga distància entre l'Aldea i Tarragona.

Plataforma Trens Dignes contra Adif i Renfe

La plataforma Trens Dignes ha lamentat la situació viscuda aquest diumenge a les línies de la costa, on s'ha interromput la circulació durant cinc hores.

Per la portaveu, Montse Castellà, Adif ha d'invertir perquè la infraestructura pugui suportar "situacions d'estrès", especialment en un tram de via única, que agreuja les incidències.

La plataforma ha apuntat que, amb tot, la situació viscuda aquest diumenge és "un extra" sumat als "retards crònics".

D'altra banda, Trens Dignes també ha carregat contra Renfe per la desinformació, ja que segons la plataforma no s'ha informat de la situació als usuaris.          

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut