Activat l'Inuncat per la previsió d'augment de pluges, que han complicat el matí

La mobilitat viària i ferroviària ha quedat molt afectada des de primera hora

RedaccióActualitzat

Mobilitat complicada, aquest matí, des de primeríssima hora, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i a tot el litoral, a causa de la pluja que cau des de la nit i la matinada.

A mig matí la situació s'havia normalitzat força.

Minuts abans de les deu del matí, però, la previsió que continuarien els aiguats ha portat Protecció Civil a activar el pla Inuncat.

 

 

Poc abans de les dues de la tarda, la circulació de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat ha quedat interrompuda a Sant Cugat, en direcció a Terrassa, per despreniments a la via causats per la pluja.

 

 

Fins a la una de la tarda, el telèfon d'emergències 112 ha rebut 616 trucades, per 444 incidències relacionades amb la pluja. La gran majoria, al Vallès Occidental i el Barcelonès.

Fins a les vuit, havia rebut 157 trucades. De vuit a nou n'ha rebut 30, i de nou a deu, 41. Des de les deu fins a la una n'hi ha hagut gairebé 400.

 

 

També fins a les 9 del matí, els Bombers de la Generalitat han atès 47 avisos. La majoria a la regió metropolitana nord, per inundacions de baixos, arbres caiguts i vies afectades, bassals, fang i pedres.

 

 

Els Bombers de Barcelona, per la seva banda, han informat que des de primera hora del matí i fins a dos quarts d'onze havien rebut 30 trucades.

 

 

La majoria de les incidències han estat a la zona de Vallvidrera, per esllavissades i caiguda de branques.

A la comarca veïna del Baix Llobregat també hi ha hagut força incidències.

A Esplugues de Llobregat, un pi de grans dimensions ha caigut al mig del carrer.

 

 

El pi ha caigut del jardí d'una casa particular, ha trencat el mur i ha impactat contra cinc cotxes. N'ha deixat dos completament esclafats. Els bombers han hagut d'intervenir per retirar-lo de la via pública. 

 

 

Al Papiol, les fortes pluges han causat inundacions en diverses vies, com mostren imatges gravades pels veïns. Diversos cotxes han quedat atrapats per l'aigua acumulada a la carretera C1413.

L'accés principal al poble ha quedat tallat i els vehicles es desvien per la carretera de l'estació.

 

 

Més enllà de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un dels punts més afectats han estat les Terres de l'Ebre

 

 

És el lloc on ha caigut més aigua: fins a 130 litres en les últimes hores. A Tortosa hi ha hagut inundacions i l'aigua ha causat danys.

 

 

Protecció Civil ha fet una crida a extremar la precaució.

 

 

A primera hora, una de les incidències més destacades ha estat el despreniment d'un talús a la C-16, entre el peatge dels túnels de Vallvidrera i la boca nord, que ha tallat el carril dret en sentit Barcelona durant més d'una hora. A primera hora ja hi havia retencions.

 

 

Cap a tres quarts de vuit el carril ha quedat reobert.

 

 

La circulació per la C-16, però, ha continuat molt complicada i a les nou del matí encara hi havia 12 quilòmetres de cua en sentit Barcelona.

 

 

A la Ronda de Dalt, l'acumulació d'aigua ha creat un bassal que també ha tallat la circulació del carril dret, a Vall d'Hebron, en sentit Llobregat.

 

La pluja també afecta la circulació ferroviària. La línia R1 de Rodalies, que circula entre Maçanet i l'Hospitalet, ha quedat interrompuda entre Blanes i Maçanet a causa de la caiguda d'un arbre, i s'ha habilitat un transport alternatiu per carretera.

 

 

La incidència no s'ha resolt fins passat un quart de dotze.

 

 

La línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat ha circulat fora de l'horari habitual fins a un quart de dotze, a causa d'una avaria a l'estació de Gràcia.

 

 

Abans, els trens han circulat fora de l'horari habitual, cada 15 minuts i fent parada en totes les estacions.

Al metro de Barcelona també hi ha hagut afectacions.

La línia 3 ha quedat interrompuda durant més de mitja hora entre les estacions de Passeig de Gràcia i Vall d'Hebron.

El servei ha quedat restablert cap a les nou del matí.

 

 

A primera hora, la presència d'aigua a l'andana de l'estació de Vallcarca feia que els combois no s'aturessin en sentit Zona Universitària.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut