Aleksandr Zakhàrtxenko (Reuters)
Aleksandr Zakhàrtxenko (Reuters)

Mor en una explosió el líder prorús de l'autoproclamada República Popular de Donetsk

RedaccióActualitzat

Una explosió al centre de Donetsk, a Ucraïna, ha acabat amb la vida del líder dels separatistes russos de l'autoproclamada República Popular de Donetsk, a l'est d'Ucraïna. La víctima, Aleksandr Zakhàrtxenko, es va convertir en la cara visible de la regió prorussa durant la guerra del Donbass, que el 2014 va portar a la separació unilateral del territori ucraïnès amb el suport de Rússia. 

Rússia ha obert una investigació criminal i assegura que tractarà l'atemptat com un acte de terrorisme internacional. Malgrat que les circumstàncies de l'explosió no eren encara gens clares, Moscou no ha trigat gens a acusar Kíev. La portaveu d'Exteriors ha assegurat que la mort d'Aleksandr Zakhàrtxenko demostra que Ucraïna prefereix participar en un bany de sang que buscar la pau.

 

 

El president rus, Vladímir Putin, l'ha considerat un acte mesquí que només busca desestabilitzar la regió i posar en perill la fràgil pau que s'hi respira. A més, ha titllat Zakhàrtxenko de patriota i de veritable líder popular.

Per la seva banda, Ucraïna, a través d'una portaveu dels serveis de seguretat, ha negat qualsevol implicació. Kíev considera que la nova mort és resultat d'anys de baralles internes entre els que ha anomenat "terroristes i els seus patrocinadors russos".

Anar al contingut