Palma

Matas es queixa que s'ha quedat "sense feina" per les mesures cautelars

L'expresident de les Balears i exministre de Medi Ambient, Jaume Matas, es queixa que s'ha quedat sense feina en una companyia nord-americana, amb la qual tenia un "molt bon contracte", arran de les mesures cautelars dictades pel jutge del "cas Palma Arena", José Castro. En declaracions a la televisió autonòmica balear IB3, l'exministre considera "desproporcionada" i "injusta" la fiança personal de 3 milions d'euros imposada pel jutge, que ha abonat aquest matí per eludir la presó.

Actualitzat
Segons Matas, aquesta fiança i la resta de mesures cautelars decretades pel jutge -prohibició de sortir d'Espanya i obligació de comparèixer cada quinze dies en un jutjat- han suposat un "trastorn irreparable" a la seva vida. Així ho afirma en un extracte de l'entrevista que la ràdio i la televisió autonòmica difondran íntegrament aquesta nit a les 22.30 h.

L'expresident de les Balears residia als Estats Units des del 2007, quan es va retirar de la política després que el PP va perdre el govern de les Illes, i es va traslladar a Espanya per declarar davant el jutge Castro, el qual li ha prohibit sortir del país.

Fonts jurídiques coneixedores del cas han mostrat el convenciment que el jutge Castro obrirà una investigació per determinar l'origen dels diners aportats per l'antic líder del PP balear com a fiança, ja que l'increment del seu patrimoni durant la seva segona legislatura en què va ser president del govern entre el 2003 i el 2007 és un dels assumptes que s'analitzen en el "cas Palma Arena".

En concret, Matas està imputat en la causa per falsedat en document oficial, prevaricació administrativa, frau a l'administració, set malversacions de cabals públics, blanqueig de capitals i delicte electoral.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut