Palma

Matas es dóna de baixa temporal del PP el dia abans de saber les mesures cautelars

L'expresident de les Balears Jaume Matas ha presentat la baixa temporal com a militant del PP pel "cas Palma Arena". Ho ha fet un dia abans que el jutge del cas faci pública la seva decisió sobre les mesures cautelars contra ell i avançant-se a la decisió que durant el dia d'avui havia de prendre el partit. El president del PP, Mariano Rajoy, li ha acceptat la suspensió temporal i ha dit que "li desitgem el millor a Matas i que demostri, si pot, la seva innocència". El PP de les Illes ha dit que "accepta i respecta" la decisió de Jaume Matas, que ha estat "presentada per no perjudicar políticament el partit".

Actualitzat
L'expresident popular de les Illes Balears Jaume Matas ha presentat la baixa temporal com a militant del PP a causa de la seva imputació en el "cas Palma Arena". Una decisió que tant el president del partit, Mariano Rajoy, com el PP de les Balears li han acceptat.

Rajoy: "Que demostri, si pot, la seva innocència"


El president del PP, Mariano Rajoy, ha acceptat la suspensió temporal de militància de l'expresident de les Balears Jaume Matas, segons ha confirmat davant dels mitjans durant la seva visita a Tenerife. El líder dels populars ha afegit que li desitja "el millor" a Matas i que "demostri, si pot, la seva innocència" en el cas pel qual està sent jutjat per la Fiscalia Anticorrupció.

La decisió de Matas ha arribat poc després que se sabés que el jutge que porta el cas no donarà a conèixer fins demà si aplica mesures cautelars a l'expresident balear.

Matas s'avança

D'aquesta manera, Matas s'ha avançat a la resolució del jutge sobre la seva llibertat i també a la decisió que havia de prendre el seu partit. El mateix PP ha assenyalat que la petició de baixa de Matas "allibera el partit" de decidir sobre la seva continuïtat dins el PP. Els populars de les Balears havien d'anunciar aquest matí la sanció per a Matas, però l'expresident se'ls ha avançat comunicant la seva baixa temporal.

La decisió del jutge s'ha retardat perquè encara no s'ha conclòs la resolució. La fiscalia ha demanat presó sota fiança de 3 milions d'euros per a Matas, a qui acusa, entre altres delictes, de malversació de cabals públics i de prevaricació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut