Palma de Mallorca

Matas demana perdó per confiar en Hidalgo i rebutja la "sospita generalitzada"

El president del Govern Balear, Jaume Matas, ha demanat excuses als ciutadans per haver incorporat l'exalcalde d'Andratx Eugenio Hidalgo, al Partit Popular, però ha rebutjat que s'utilitzi la presumpta corrupció d'una persona per "suscitar una sospita generalitzada" sobre les institucions. Matas ha fet aquestes declaracions en el missatge de Cap d'Any dirigit als ciutadans de les Illes, en el qual ha condemnat els fets d'Andratx i ha defensat la "tolerància zero contra la corrupció".

Actualitzat

El president balear s'atribueix la "responsabilitat" de la incorporació d'Hidalgo al seu partit, però assenyala que la utilització del "cas Andratx" amb "finalitats partidistes" suposa un "flac favor" a la lluita contra la corrupció. És per això que Matas aposta per combatre les pràctiques corruptes "des del més estricte respecte a la justícia i a la veritat".

Matas també ha fet un balanç de la tasca feta i s'ha felicitat de l'"esforç modernitzador" que impulsa el seu govern. En aquest punt, el president ha posat èmfasi en els 50.000 llocs de treball creats durant aquesta legislatura i en la recuperació de l'índex de creixement del PIB fins a situar-lo prop del 3%.

El cap de l'executiu de l'arxipèlag ha ressaltat també que durant el 2006 s'ha aconseguit l'aprovació del projecte de reforma de l'Estatut d'Autonomia, que inclou "el reconeixement del dèficit històric de finançament" de les Balears, i ha demanat als ciutadans que se sentin "satisfets pel fet que, per un cop, els polítics haguem estat capaços de posar-nos d'acord per aprovar aquesta reforma en un procés exemplar, en el qual s'ha prioritzat el consens".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut