Palma

Matas assegura a TV3 que el cas d'Andratx forma part d'una batalla política i que cap membre del seu govern hi està implicat

Augmenta la pressió sobre el conseller d'Interior del Govern Balear per la possibilitat que hagués advertit l'alcalde d'Andratx que estaven a punt de detenir-lo. El govern ha demanat al Parlament la seva compareixença perquè pugui aclarir la seva "absoluta no-implicació" en el cas, però l'oposició no en té prou i vol que sigui el president, Jaume Matas, qui comparegui. Mentrestant, Matas assegura que el cas no esquitxa ningú del seu executiu i insisteix que tot forma part d'una estratègia política.

Actualitzat

El president, Jaume Matas, manté que el cas d'Andratx, és part de la batalla política i que cap membre del seu govern hi està implicat. Matas denuncia que el PSOE ha iniciat una campanya per desgastar el govern balear implicant-lo en la presumpta trama de corrupció urbanística. En una entrevista concedida al programa "30 minuts", s'ha sorprès que l'important ara sigui si hi ha hagut una filtració: "L'única cosa important és una suposada filtració que sota cap concepte s'ha comès i que és el focus de tots els atacs".

Ahir va sortir a la llum la conversa telefònica que el conseller d'Interior, José María Rodríguez, va tenir amb l'alcalde d'Andratx dues hores abans de ser detingut. Segons la resolució del jutge, de la gravació es desprèn que hi havia hagut una filtració. Per això, Hidalgo va anar un dia abans a destruir papers. Segons Matas, era perquè dimitia.

Hidalgo contradiu aquesta versió, segons la resolució del jutge que publica avui "El País". L'exalcalde assegura que ho va fer per tenir el despatx net si hi havia una intervenció.

Avui, alguns mitjans avancen que Rodríguez podria anar a declarar, en principi, com a testimoni davant dels fiscals del "cas Andratx".

La consellera d'Agricultura, exalcaldessa d'Andratx, se n'ha desmarcat avui. Hidalgo, en una gravació, la relacionava amb l'exdirector general imputat, Jaume Massot.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut