Dos dels premiats, Tom Connole i Wesley Law. (Foto: ACN)
El fotògraf irlandès Wesley Law ha guanyat el premi 'Torretes de Fotografia' (Foto: ACN)
Calella

'Matar a un niño', dels germans Esteban Alenda, millor curtmetratge del 18è Festimatge de Calella

Els realitzadors madrilenys José i César Esteban Alenda han guanyat el premi al millor curtmetratge del 18è Festimatge de Calella amb l'obra 'Matar a un niño'. El curt ja havia estat nominat a un Premi Goya aquest any. Per la seva banda, el fotògraf irlandès Wesley Law ha guanyat el premi 'Torretes de Fotografia' pel seu especial tractament del paisatge.

ACNActualitzat
Durant tot un mes, el Festival de la Imatge de Calella ha inundat el municipi de fotografia i cinema amb 30 exposicions i l'exhibició de 70 curts. El president del festival, Xavier Rigola, ha fet un balanç "positiu" del certamen i ha destacat que es tracta de l'únic festival que ofereix "dues disciplines artístiques conjuntes" a tot l'estat espanyol.

Segons les dades aportades pel mateix festival, les exposicions i exhibicions durant el certamen han rebut una "bona presència" de públic i professionals. A més, la població de Calella també ha estat -durant aquests dies- la seu de la 39a Trobada Internacional de Cinema en 9,5, un format que actualment s'està "popularitzant".

Rigola ha destacat que el certamen és un dels pocs festivals estatals que tenen el suport de la Federació Internacional de Fotografia (FIAP).

Aquesta edició ha comptat amb Montserrat Alcoverro, Raúl Contel i Joan Arrasa com a membres del jurat. Els experts han premiat amb 1.000 euros i el premi d'honor 'Trofeu Torretes' a José i César Esteban per 'Matar a un niño'.

D'altra banda, l'obra 'Pornobrujas' de Juan Gautier ha guanyat el premi al millor curt d'argument i ficció; l'obra de Milena Martínez, 'Aurelia', ha estat premiada amb el guardó a millor curt documental i 'La cosa en la esquina', de Zoe Berriatúa, ha estat guardonada com el millor curtmetratge experimental.

La gala de clausura del festival ha comptat amb la presència de la guionista Victoria Bermejo, el director de cine Josep Maria Forn i el fotògraf del National Geographic, Tino Soriano, entre altres.
Anar al contingut