Manifestació en defensa de la tradició dels bous a les Terres de l'Ebre
Manifestació en defensa de la tradició dels bous a les Terres de l'Ebre
Amposta

Massiva manifestació a Amposta en defensa de la tradició dels bous

Els organitzadors xifren en 10.000 les persones que s'han manifestat aquest migdia pels carrers d'Amposta sota el lema "Sí als bous"

RedaccióActualitzat

Els taurins de les Terres de l'Ebre s'han manifestat aquest matí per demanar respecte a la tradició dels bous al territori. Sota el lema "Sí als bous", els taurins ebrencs han omplert els carrers d'Amposta.

La resposta a la crida de l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre ha superat totes les previsions. La marxa ha aplegat 10.000 persones, segons l'organització, i 5.000 segons la Guàrdia Urbana. Ha estat una demostració de força de l'arrelament de la cultura taurina a l'Ebre. A la marxa s'han sumat també centenars de persones del País Valencià.

Els taurins han reclamat "llibertat i respecte". Es consideren castigats per l'opinió pública i assenyalats pels animalistes.

L'acció també ha servit per reclamar al govern solucions a les celebracions de les "tientes" a Alfara de Carles o dels "bous a la mar" de les Cases d'Alcanar, que han quedat desprotegides en un buit legal dins la llei del blindatge dels correbous.

 

Anar al contingut