Automobilisme

Massa guanya amb autoritat el GP d'Espanya per davant de Hamilton, que és el nou líder del Mundial

Felipe Massa ha guanyat amb autoritat el Gran Premi d'Espanya que s'ha celebrat al Circuit de Catalunya davant més de 144.000 espectadors. Darrere de Massa han entrat els McLaren de Lewis Hamilton i Fernando Alonso, que han completat el podi final. El britànic és la gran revelació del Mundial i ja és el líder de la classificació amb 30 punts, dos més que Alonso i tres més que Massa. La festa de Ferrari, però, no ha estat completa ja que Kimi Raikkonen ha hagut d'abandonar per problemes mecànics a la volta 9. La pròxima cita serà el GP de Mònaco, d'aquí a dues setmanes.

Actualitzat

La primera sortida ha estat avortada per uns problemes mecànics al Toyota de Jarno Trulli, que finalment ha sortit des del “pit lane”. En el segon intent, Fernando Alonso ha arriscat conscient de la importància de la sortida i ha intentat avançar Massa per fora. El brasiler li ha tancat la porta i l’asturià ha hagut de fer una excursió per l’herba després de tocar-se amb el Ferrari del seu màxim rival en la lluita per la victòria. L’aposta li ha sortit malament a l’actual campió del món i ha baixat fins a la quarta posició, per darrere de Hamilton i Raikkonen. La cursa es complicava molt per a Alonso però a la volta 9, s’ha produït el primer cop d’efecte. Raikkonen ha hagut d’abandonar per problemes mecànics i ha permès a l’asturià situar-se en la tercera posició i treure’s de sobre un rival directe.

Per davant, Felipe Massa ha liderat còmodament la carrera i ha començat a obrir forat sobre els McLaren de Hamilton i Alonso, que no han pogut seguir l’espectacular ritme del brasiler. Per tant, l’estratègia s’ha convertit en la clau de McLaren per intentar desbancar un líder cada vegada més sòlid. En la volta 19, Massa i Alonso han coincidit en la seva primera aturada als boxs i el desenllaç de la cursa ha pogut fer un tomb radical. En el seu retorn a la pista després del respostatge, el Ferrari del brasiler ha començat a treure foc per la part del darrere tot i que només ha estat un ensurt i s’ha pogut reincorporar sense problemes. Per la seva banda, Alonso ha fet una aturada molt llarga i ha tornat molt carregat de benzina, mentre que Hamilton ha estat qui ha trigat més a aturar-se, però les tres primeres posicions no han variat després de la primera aturada.

La igualtat en els entrenaments oficials i la gran expectació a les graderies, amb 144.000 espectadors, no s'han traslladat a l'asfalt i la superioritat del Ferrari de Felipe Massa sobre els dos McLaren ha estat insultant. El brasiler ha dominat la cursa de principi a fi i s'ha passejat per sumar la seva segona victòria consecutiva de la temporada per davant de Hamilton i Alonso, que han completat el podi final. Però tot i la incontestable victòria de Massa, el gran protagonista del cap de setmana ha estat Lewis Hamilton. El jove pilot britànic ha pujat al podi per quarta vegada consecutiva en la seva quarta cursa a la Fórmula 1 i d'aquesta manera es converteix en el nou líder del Mundial amb 30 punts, dos més que el seu cap de files a McLaren i tres més que Felipe Massa, tercer a la classificació, mentre que Kimi Raikkonen ha estat el gran derrotat i baixa a la quarta plaça amb 22 punts, a 8 del líder.

La pròxima cita del Mundial serà el Gran Premi de Mònaco al circuit urbà de Montecarlo d'aquí a dues setmanes, en el que es preveu una nova lluita entre els Ferrari i els McLaren.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut